Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Fifor intră la rupere în ultima zi de stare de urgență - acuzații la adresa PNL: 'România se va afla trei zile în vid legislativ'

Mihai Fifor DNA

Starea de alertă va fi instaurată cel mai probabil luni, susține senatorul PSD Mihai Fifor pe Facebook, care acuză PNL de „neglijență și nepăsare”. De asemenea, Mihai Fifor afirmă că parlamentarii PSD au reușit să elimine o serie de prevederi din proiectul privind starea de urgență, care ar fi pus în pericol democrația și drepturile fundamentale ale cetățenilor, punctând că varianta Guvernului prevedea abuzuri care ar fi pus în pericol democrația și drepturile fundamentale ale cetățenilor.

„Din cauza neglijentei si a nepasarii PNL, Romania se va afla 3 zile in vid legislativ privind Covid19. Trimiterea cu mare intarziere in Parlament a Proiectului de lege privind starea de alerta, tentativa de a masca abuzuri impotriva cetatenilor si achizitii netransparente pentru clientela de partid, au dus la situatia in care abia de luni Legea ar putea intra in vigoare.

Parlamentarii PSD, prin amendamente ferme facute in Senat si in Camera, au reușit să elimine o serie de prevederi din proiectul privind starea de urgență, care ar fi pus în pericol democrația și drepturile fundamentale ale cetățenilor.

Varianta Guvernului prevedea abuzuri prin care, sub paravanul stării de alertă, PNL putea să facă o epurare în instituțiile publice pentru a-și instala politrucii de partid!

SONDAJ - Criza coronavirusului l-a DISTRUS pe Donald Trump: Joe Biden câștigă detașat alegerile prezidențiale

De asemenea, varianta Guvernului introducea posibilitatea ca achizițiile publice să fie în continuare total netransparente, bugetul statului fiind transformat în pușculița PNL. Aceste prevederi au fost eliminate.

PSD nu a acceptat și nu va accepta niciodată încălcarea cu bună știință a Constituției și de aceea s-a opus unor amendamente susținute de PNL, care ar fi încălcat atât legea fundamentală, cât și drepturile cetățenilor.

Pe de altă parte, PSD are o responsabilitate față de marea majoritate a cetățenilor acestei țări care au respectat regulile, care au stat în casă și care așteaptă să își reia viața, să meargă la muncă, să intre în normalitate!

În absența unei astfel de legi, care să reglementeze starea de alertă, românii corecți ar fi avut de suferit și nu este normal să permitem acest lucru. Singura soluție pentru a evita haosul în care ne-a aruncat Guvernul PNL a fost să modificăm acest proiect și să-l votăm, pentru binele și siguranța românilor.

PSD cere guvernului PNL să înceteze să mai fure pe pandemie. Să înceteze să mai pună politruci în funcții publice! Și să nu încerce din nou restricții abuzive”, scrie Fifor pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.