Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Fifor: `Mii de români au murit din cauza panicii induse de guvernanţi`

Mihai Fifor DNA

Cei mai importanți medici din România arată că haosul provocat de liberali în sistemul de sănătate, în perioada stării de urgență și de alertă, a crescut alarmant numărul deceselor provocate de infarct, de ocluzii și de cancer.

Vezi și: PREMIERĂ în justiție: Judecătorii au decis că un român nu poate fi obligat să stea în carantină

„Iohannis şi Guvernul PNL îi au pe conştiinţă pe românii cu boli tratabile care și-au pierdut viața din cauza faptului că nu au avut acces la tratament în spitalele transformate în spitale covid sau spitale suport covid, nu au fost primiţi în spitalele deschise pentru că, după episodul de la Suceava, deciziile guvernului i-au speriat pe managerii de spitale, iar aceştia s-au temut că spitalele lor vor deveni focare de infecţie, sau au fost speriaţi de declaraţiile premierului şi ale preşedintelui şi, pur şi simplu nu s-au mai dus la spital, de teamă să nu contacteze boala.

Bilanțul prezentat de Colegiul medicilor în perioada restricțiilor impuse de guvern privind accesul bolnavilor cronici la tratamentele de specialitate este înfiorător. Din 15 martie până în prezent, mii românii au murit de peritonită și ocluzii pentru că nu au avut acces la tratement sau pentru că acesta le-a fost oferit prea târziu, au ajuns prea târziu la spital.

Numărul bolnavilor tratabili, cu afecţiuni de inimă sau afecţiuni stomacale, care au murit în această perioadă, a crescut cu 20% raportat la aceleași perioade din anii trecuți. Din aceleaşi cauze şi afecțiunile oncologice care ar fi putut fi vindecate s-au transformat rapid în cancere incurabile, avansând din stadii incipiente în stadii terminale.

Guvernul şi Iohannis sunt responsabili și trebuie să-şi asume aceste decese după ce au blocat accesul bolnavilor cronici în spitale timp de 3 luni, ţinând închise spitalele suport Covid, care stau goale sau în care sunt internaţi asimptomaticii, în ciuda recomandărilor OMS. Au ţinut şi ţin mii de bolnavi de cancer sau cu alte afecţiuni grave în picioare, în stradă, la cozi imense, pentru a avea acces la tratament.

PSD cere să se permită, imediat, accesul la tratament, în siguranţă, pentru bolnavii cronici, să se elimine restricţiile de acest tip prevăzute în Hotărârea de Guvern privind prelungirea Stării de Alertă, să se modifice protocolul privind asimptomaticii şi să se permită tratarea acestora fără internare, conform deciziilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. De asemenea, solicităm să se reducă la minimum necesar numărul de Spitale Suport Covid, în conformitate cu numărul persoanelor bolnave din fiecare judeţ“, declară senatorul PSD Arad Mihai Fifor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.