Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Goțiu, anunț - BOMBĂ: Comisia pentru abuzuri din Senat, SESIZARE la DNA

mihai gotiu

Senatorul USR Mihai Goțiu a declarat marți că membrii Comisiei pentru abuzuri din Senat au cerut DNA să verifice dacă transferurile de terenuri în cazul proiectului minier de la Certeju de Sus ”prezintă elementele constitutive ale unor infracțiuni”.

Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din Senat a depus pe 9 iulie 2018, în Biroul Permanent al Senatului, Raportul Subcomisiei de cercetare a aspectelor sesizate de rețeaua Mining Watch România cu privire la proiectul minier din Certeju de Sus (județul Hunedoara). În concluziile Raportului amintit se arată că „este neclar modul în care impactul defrișărilor asupra mediului este redus" și că „este neclară etapizarea defrișărilor, care sugerează o fragmentare al cărei scop ar fi eludarea cadrului legislativ, care prevede necesitatea unei Hotărâri de Guvern", potrivit senatorului Mihai Goțiu, membru al Subcomisiei de anchetă care a elaborat Raportul, conform Mediafax.

De asemenea, Goțiu spune că în concluziile anchetei senatoriale se mai arată că „reprezentanții autorităților locale au oferit răspunsuri contradictorii și/sau evazive cu privire la transferul proprietății asupra unor

terenuri din comună care sunt vizate de proiectul minier, situație care impune verificări suplimentare din partea instituțiilor statului român”.

Potrivit senatorului USR, Comisia senatorială pentru cercetarea abuzurilor a trimis către DNA, pe 5 iulie, o sesizare „pentru a verifica dacă problemele semnalate în cadrul Raportului Subcomisiei de anchetă privitor la proiectul minier de la Certeju de Sus prezintă elementele constitutive ale unor infracțiuni".

Comisia a mai trimis, tot pe 5 iulie, în același sens, o solicitare către Corpul de Control al prim-ministrului pentru declanșarea unei anchete privind „verificarea aspectelor semnalate în Raportul Subcomisiei de anchetă (inclusiv cele legate de transferul proprietății unor terenuri din comună, fragmentarea proiectului, etapizarea defrișărilor – n.a.)”, precum și o solicitare către Corpul de Control al MAI „pentru verificarea problemelor semnalate în legătură cu transferul proprietății asupra unor terenuri din comuna Certeju de Sus”.

Citește și: Incident ȘOCANT într-un spital din România - Unui pacient i-au fost scoși ochii în timpul unei bătăi

Raportul Subcomisiei de cercetare a aspectelor sesizate de rețeaua Mining Watch România cu privire la proiectul minier din Certeju de Sus (județul Hunedoara), care are aproximativ 60 de pagini, a fost retransmis comisiei senatoriale pe motive de procedură.

Îîn ședința din 15 mai 2017, Biroul Permanent al Senatului a luat act de scrisoarea Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții prin care informează asupra înființării Subcomisiei de cercetare a aspectelor sesizate de rețeaua Mining Watch România cu privire la proiectul minier din Certeju de Sus (județul Hunedoara).

În 15 iunie 2017, o echipă formată din senatorii Iancu Caracotă, Emilia Arcan, Verginel Iordache și Mihai Goțiu s-a deplasat în Certeju de Sus, unde a discutat cu oficialități locale și județene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.