Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Luca, Chiara Ciolacoff si Teo Preda reprezintă România în Danemarca, la World Robot Olympiad, 2023

olimpiada robotica

În perioada 21-24 septembrie 2023 va avea loc în Danemarca etapa internatională World Robot Olympiad, unde România va fi reprezentată la categoria Robomission Junior, 13 – 15 ani, de echipa Sparktech, coordonată de Ianys Gioga. Din echipa de robotică fac parte elevii Mihai Luca, Chiara Ciolacoff și Teo Preda. O echipă puternică decisă să cucerească lumea!

Chiara, Teo și Mihai sunt de asemenea parte a echipei RObotMANIA, care a reprezentat România la campionatul mondial de la Houston, Texas – FIRST Championship -  care s-a desfășurat în perioada 17 - 23 aprilie 2023. Sub îndrumarea Prof. Bogdan Gioga, RObotMANIA a obtinut la etapa nationala a acestui concurs:

Premiul I la categoria „Performanța Robotului”;

Premiul I la categoria „Constructia Robotului”.

De la FIRST Championship, Houston, echipa s-a întors anul acesta cu al patrulea cel mai mare punctaj la performanta robotului, adica 400 de puncte din maximul de 415 puncte. Tema de anul acesta s-a intitulat ”Obținerea de energie din surse regenerabile”.

 

Chiara Ciolacoff este elevă la Deutsche Schule Bukarest, în clasa a VIII-a. Este pasionată de robotică, matematică, tenis, pictură, pian și chineză (Institutul Confucius din cadrul Universității din București). A obținut premii importante la olimpiadele de matematică  2018-2020 Premiul II - Olimpiada națională de matematică Mo Germania (Landerstunde) - Mathematik, Zweiten Preis și Urkunde - Regionalrunde - Mathematik (Zweiten Preis). A participat la competiții de robotică regionale, naționale și internaționale. În 2023 a reprezentat România la campionatul mondial FIRST Championship din Houston, Texas.

Mihai Luca, 14 ani, este elev la Verita International School din București și membru al clubului Robot Academy din 2017. Începând cu 2018, a participat la competiții de robotică regionale, naționale și internaționale, obțînând împreună cu echipa Robot Academy Jr, respectiv RObotMANIA, premii și titluri naționale și internaționale. A reprezentat România la campionatul mondial FIRST Championship în 2018, 2021, 2022 și 2023. Este un jucător pasionat de șah și tenis.

Teodor Preda are 14 ani, este elev în clasa a VIII-a, la Școală “Regina Maria” din București și este pasionat de programare. Studiază robotică de 3 ani și este dublu campion național la concursul de robotică FIRST Lego League Challenge, cu echipa “RobotMania” și calificat cu echipa la campionatul mondial din Houston SUA în anii 2022, 2023.

Ianys Gioga, 18 ani, este absolventul Liceului Teoretic Internațional de  Informatică București si student in anul I la Universitatea Politehnică București, unde va studia Mecatronica si Robotica. A participat cu echipa RObotMANIA, alături de coechipieri, la competiții naționale si internaționale, fiind multiplu campion național și medaliat internațional.

Proiectul Robot Academy a apărut acum 8 ani, datorită pasiunii lui Ianys pentru acest domeniu fascinant. In cadrul acestui proiect copiii invață să construiască și să programeze roboți, să iși insușeasca noțiunile STEAM, să iși dezvolte gandirea critică, să lucreze in echipă.

Pentru concursul din Odense, Danemarca, echipa a proiectat, construit și programat un robot capabil să instaleze și să repare cabluri subacvatice, ferme de servere subacvatice și de panouri solare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.