Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Mitrică, director executiv al AER: 'Ceea ce ne paşte pe noi este trecerea multora în rândul analfabeţilor'

suplimentuldecultura.ro
Mihai Mitrică

Directorul executiv al Asociaţiei Editorilor din România (AER), Mihai Mitrică, a declarat, joi, după deschiderea Salonului de Carte Bookfest de la Târgu Mureş, că după secole de invenţii şi avansuri tehnologice, nu s-a găsit un mecanism mai ieftin şi mai eficient de învăţare decât cartea şi că cel mai mare pericol nu este digitalizarea cărţii, ci analfabetismul.

"Toată lumea are impresia, la nivel de discurs public, în România, că ne paşte vreo înlocuire a cărţii tipărite cu cartea digitală. Departe de noi, această carte digitală, pot să spun că, din păcate, reuşeşte să acapareze doar spre 1% din vânzările totale ale cărţii. Ceea ce ne paşte pe noi este însă trecerea multora în rândul analfabeţilor. Şi uitaţi-vă că testele PISA, cel mai recent instrument de măsură pe care îl avem, al situaţiei adolescenţilor, arată o creştere graduală, dar sigură, a gradului analfabetismului funcţional. De la 38-42% am ajuns la 45 % şi încă n-am văzut cifrele pe 2022, e o problemă în creştere pe care nu reuşeşte încă Ministerul Educaţiei să o ţină sub control. Nu văd cum ar putea să facă asta fără carte. Suntem în 2022, după atâtea secole de invenţii şi avansuri tehnologice, nu s-a găsit un mecanism mai ieftin şi mai eficient de învăţare decât cartea", a declarat presei Mihai Mitrică, potrivit Agerpres.

Salonul de Carte Bookfest a debutat, joi, la Târgu Mureş în organizarea Asociaţiei Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România, în parteneriat cu Instituţia Prefectului - Judeţul Mureş, Consiliul Local Târgu Mureş şi Consiliul Judeţean Mureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.