Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Popsoi: Rusia vrea să folosească procesul democratic împotriva noastră

Guvernul Republicii Moldova
Mihai Popsoi

''Fără exagerare, ultimii doi ani au fost de departe cei mai grei din ultimii 30 de ani", a declarat Mihai Popsoi, vicepremier și ministru de Externe al Republicii Moldova, într-un interviu acordat agenției americane Associated Press citat de stiripesurse.md

''Știm că Kremlinul va investi o mulțime de energie și resurse financiare prin aliații săi pentru a încerca să obțină rezultatul pe care și-l dorește", a spus Popsoi. "Ei încearcă să corupă alegătorii și se folosesc de cetățeni pentru a-i mitui", a adăugat el.

"Rușii învață și se adaptează și încearcă să folosească procesul democratic împotriva noastră... pentru a răsturna un guvern democratic în Moldova''. Potrivit vicepremierului, ''un număr semnificativ de moldoveni continua să trăiască sub vraja propagandei ruse care a făcut din NATO un bau-bau, însă acest lucru nu ne împiedică să cooperăm cu partenerii noștri NATO și să construim rezistența forțelor noastre armate''.

Moldova a primit de la începutul războiului un sprijin financiar și diplomatic crucial din partea partenerilor săi occidentali, însă are nevoie de investiții pe termen lung, a spus Popsoi. Referendumul de anul acesta privind aderarea la Uniunea Europeană are ca scop evaluarea viitorului moldovenilor. Oficialii au obiectivul ambițios de a obține până în 2030 calitatea de membru deplin. '

'Vom face tot posibilul pentru a transmite mesajul că există un mâine mai bun și că acesta este în Uniunea Europeană'', promite Popsoi, ''oricât de mult încearcă propaganda rusă să-i convingă pe cetățeni de contrariu''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.