Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Popșoi: Un stat cum este Republica Moldova nu poate rămâne în bătaia vântului și trebuie să găsim alte soluții de securitate

stiri.md
mihai popsoi

Mihai Popșoi: Un stat cum este Republica Moldova nu poate rămâne în bătaia vântului și trebuie să găsim alte soluții de securitate

Aderarea la NATO ar fi unica soluție de asigurare a securității naționale a Republicii Moldova. Declarația aparține vicepreședintelui Parlamentului Mihai Popșoi și a fost făcută în cadrul emisiunii „NEconfidențial” de la Radio Chișinău. Chiar și așa, deputatul spune că până acolo este mult de lucru, întrucât acest proces nu poate fi inițiat fără un suport democratic masiv. În context, Mihai Popșoi a declarat că principale riscuri la adresa securității Republicii Moldova, așa cum au fost în ultimii 30 de ani, vin din Est, adică din Federația Rusă, transmite Radio Chișinău.

Este o iluzie să crezi că neutralitatea ne poate garanta securitatea

Este o iluzie să crezi că neutralitatea ne poate garanta securitatea, a sugerat vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, precizând că Republica Moldova încă mai trăiește parțial într-un câmp propagandistic creat de Kremlin. Potrivit deputatului, neutralitatea nu a oprit niciodată agresorul.

„De aceea, trebuie să regândim arhitectura de securitate și să revedem modalitățile de asigurare a securității Republicii Moldova, iar pentru asta trebuie să spargem acel zid de propagandă, construit în mințile cetățenilor noștri timp de 30 de ani de propaganda rusească, așa încât să convingem cât mai mulți cetățeni că în cadrul actualului sistem de securitate, un stat cum este Republica Moldova, nu poate rămâne în bătaia vântului, și trebuie să găsim alte soluții”, a spus Mihai Popșoi.

Aderarea la NATO ar fi unica soluție de asigurare a securității naționale a Republicii Moldova, a precizat Mihai Popșoi.

„Dar până acolo este mult de lucru, în sensul creșterii suportului politic pentru acest deziderat, aceasta opțiune strategică în rândul cetățenilor noștri. Ori, nu putem începe asemenea demersuri fără un suport democratic robust în acest sens”, a declartat deputatul.

Principalele riscuri

În context, Mihai Popșoi a declarat că principale riscuri la adresa securității Republicii Moldova, așa cum au fost în ultimii 30 de ani, vin din Est, adică din Federația Rusă. Acest lucru, a subliniat deputatul, îl demonstrează chiar războiul din Ucraina, amenințările Kremlinului fiind resimțite și de cetățenii țării noastre, în contextul survolării spațiului aerian al Republicii Moldova a rachetelor de croazieră rusești.

În acest sens, autoritățile sunt într-un proces de fortificare a tot ce înseamnă securitatea națională, a mai precizat vicepreședintele Parlamentului.

Interviul integral cu vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi poate fi audiat marți, 11 aprilie, începând cu ora 10:00, inclusiv pe pagina de Facebook a Radio Chișinău.

În cadrul ediției vor fi abordate, pe lângă securitate, și alte subiecte de actualitate, precum reforma justiției, procesul de integrare europeană, reîntoarcerea Aeroportului Internațional Chișinău în gestiunea statului etc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.