Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Răzvan Ungureanu e 'interzis' în PNL: Liberalii îl lasă în afara partidului

b1.ro
mihai razvan ungureanu

Mihai Răzvan Ungureanu şi-a dat demisia de la SIE, iar preşedintele Klaus Iohannis i-a acceptat-o imediat. S-a speculat că MRU va intra în PNL. Nicio şansă. Vasile Blaga îi dă 'interzis' la liberali fostului şef al spionilor.

Citeşte şi: ELCEN anunță că, de marți, nu mai dă apă caldă în București

"Domnul Mihai Răzvan Ungureanu nu va candida pe nicio listă a PNL la alegerile parlamentare. Eu nu cred că un om care a fost de două ori şef la SIE ar mai fi benefic pentru el şi pentru România să intre în politică. Sunt foarte multe motive, pe care nu o să le dezvolt acum. Nu cred că locul lui MRU va fi în politică. (...) Aş minţi să vă spun că a fost vreo discuţie sau vreo cerere să intre pe vreo listă a noastră", a declarat Vasile Blaga la Realitatea TV. "Când a fost numit la SIE, ca şi domnul Helvig la SRI, am înţeles să le respectăm funcţiile şi obligaţiile faţă de statul român. Nu va candida pe nicio listă a PNL. Sigur că orice cetăţean se poate înscrie în partide, dar nu cred că e moral ca cineva care a condus un serviciu de informaţii atât de important să mai facă politică", a adăugat copreşedintele PNL.

Bucureștiul ar putea rămâne fără apă caldă: Romgaz SISTEAZĂ livrarea de gaze către ELCEN

Întrebat cine ar trebuie să fie numit în locul lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE, Blaga a precizat: "După cum evoluează lucrurile, cred că pentru binele României, preşedintele ar trebui să se orienteze spre un om care nu a avut treabă directă cu politica." De asemenea, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a respins, luni seara, la Antena 3, ideea revenirii lui Mihai Răzvan Ungureanu în PNL pentru a candida pe listele acestui partid la parlamentare şi a adăugat că, atât timp cât este şefă la PNL, nu o să susţină intrarea în politică, la nivel înalt, a unui şef de serviciu secret.

Citeşte şi: Traian Băsescu, mesaj către Klaus Iohannis: 'Un joc periculos. Domnule Preşedinte, opriţi-vă!'

"Nu se pune problema revenirii lui MIhai Răzvan Ungureanu în PNL", a spus Alina Gorghiu, precizând că, deşi au apărut în cursul zilei, după demisia acestuia de la SIE, informaţii pe surse că s-ar întoarce în partid pentru a candida, în filiala Iaşi, exclude acest scenariu. "Este un raţionament de bun simţ: un şef de la SRI sau SIE are un bagaj de informaţii care l-ar face prea calificat pentru poziţia de parlamentar (...) Cât sunt şef la PNL, nu o să susţin intrarea în politică, la nivel înalt, a unui şef de serviciu", a completat ea.

Citeşte şi: DNA i-a pus cătușe Alinei Bica, acum l-a trimis după gratii pe soțul unei alte șefe DIICOT

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.