DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Mihai Stoica a fost amendat la propunerea Comisiei Centrale a Arbitrilor: suma pe care trebuie să plătească oficialul FCSB

rtv.net
Mihai Stoica

Mihai Stoica, oficial al FCSB, a fost sancţionat, miercuri, de Comisia de Disciplină şi Etică a FRF, ca urmare a unei sesizări a Comisiei Centrale a Arbitrilor, informează News.ro.

“Admite cererea formulată de reclamanta Comisia Centrală a Arbitrilor împotriva pârâtului Mihai Stoica În temeiul art. 52.2.b şi 4 cu aplicarea art. 12, 14 Bis din RD, sancţionarea pârâtului Mihai Stoica cu Avertisment şi penalitate sportivă de 5000 lei”, este decizia comisiei.

Articolele menţionate prevăd următoarele:

“Articolul 52 – Comportarea jignitoare, calomnioasă şi declaraţii care afectează imaginea fotbalului

2 Dacă fapta arătată la alin. 1 a fost săvârşită prin intermediul mass-media, sancţiunile vor fi următoarele:

b) dacă autorul este oficial asimilat (finanţator, sponsor, alţii asemenea), acesta va fi sancţionat cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal de la 6 la 12 luni la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sancţiunea aplicată oficialului va fi stabilită prin dublarea sancţiunii aplicată anterior, iar clubul de care aparţine această persoană va fi sancţionat cu scăderea a 3 puncte din cele obţinute în campionatul în care participă echipa de categorie superioară.

4 În cazul sancţionării oficialilor conform prevederilor alin. 2, lit. b, al prezentului articol, penalitatea aplicată este dela 5000 lei la 200.000 de lei la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sancţiunea aplicată oficialului se va stabili prin dublarea sancţiunii aplicată anterior.

Articolul 12 - Sancţiuni aplicabile deopotrivă persoanelor fizice şi juridice Persoanelor fizice şi persoanelor juridice le sunt deopotrivă aplicabile următoarele sancţiuni: a) avertisment; b) mustrarea; c) penalitate sportivă; d) restituirea distincţiilor e) munca în folosul fotbalului.

Articolul 14 bis________________________________________________________________ Sanctiunile corespunzatoare prevazute la art 12,13 si 14 se pot corobora si aplica si de sine statator in cazul in care fapta de natura disciplinara este lipsita de orice pericol sau pericolul este minim ori, dupa caz, persoana sanctionabila dovedeste lipsa culpei”.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.