Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Stoichiţă: 'Nu poţi să spui despre Edward Iordănescu, chiar dacă e tânăr, că e neexperimentat'

Click
Mihai Stoichiță

Directorul tehnic al Federaţiei Române de Fotbal, Mihai Stoichiţă, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că nu se poate spune despre Ewdard Iordănescu, noul selecţioner al României, că este neexperimentat, în ciuda tinereţii sale.

El a precizat că îi mulţumeşte fostului selecţioner Mirel Rădoi pentru că a creat un "postament solid" pentru Iordănescu.

"Aş vrea să-i mulţumesc lui Rădoi şi staff-ului lui pentru că au creat un postament destul de solid, mai ales în ultima perioadă, pentru actualul selecţioner, care reprezintă de fapt o continuitate a şcolii româneşti de antrenori. Aceşti antrenori tineri care au fost promovaţi în ultima vreme şi care reuşesc să ajungă şi la cel mai important post, cel de la echipa naţională. Este un fapt îmbucurător. Nu poţi să spui de Edi, chiar dacă este un antrenor tânăr, că este neexperimentat. Se pare că simbioza asta va fi de bun augur pentru el pentru noi şi pentru toată lumea care iubeşte fotbalul în România. Edi, sper să ai şi noroc, nu numai cunoştinţe, asta ştim. Sper să ai şi noroc", a declarat Stoichiţă, informează Agerpres.

Edward Iordănescu a fost numit în funcţia de selecţioner al echipei naţionale de fotbal a României, a anunţat, marţi, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, într-o conferinţă de presă susţinută la Centrul de la Mogoşoaia.

Noul selecţioner are ca obiective calificarea echipei naţionale de fotbal a României la EURO 2024 şi câştigarea grupei în Liga Naţiunilor.

Echipa naţională a României a rămas fără selecţioner la 14 noiembrie 2021,când antrenorul Mirel Rădoi a anunţat, într-o conferinţă de presă, că nu va mai continua la conducerea primei reprezentative după ratarea calificării la barajul pentru Cupa Mondială din 2022. Rădoi preluase funcţia de selecţioner al României la 26 noiembrie 2019, post rămas vacant după plecarea lui Cosmin Contra.

Conducerea Federaţiei Române de Fotbal încearcă să găsească un antrenor pentru postul de selecţioner al României de la mijlocul lunii noiembrie, după încheierea contractului cu Mirel Rădoi. Până la numirea lui Iordănescu, oficialii FRF i-au mai contactat pe antrenorii Gheorghe Hagi, Răzvan Lucescu, Dan Petrescu şi Ladislau Boloni, dar au fost refuzaţi din diverse motive.

În vârstă de 43 de ani, Edward Iordănescu, fiul fostului selecţioner al României, Anghel Iordănescu, era liber de contract din 14 noiembrie 2021, atunci când s-a despărţit de comun acord de clubul FCSB. El preluase gruparea bucureşteană la 18 august 2021, iar în cele trei luni ale mandatului său a înregistrat în cele 12 partide din Liga I şi Cupa României 8 victorii, 2 egaluri şi 2 înfrângeri.

În cariera sa, Edward Iordănescu a mai antrenat echipele Fortuna Brazi, ASA Târgu Mureş, Pandurii Târgu Jiu, ŢSKA Sofia, Astra Giurgiu, CFR Cluj şi Gaz Metan Mediaş.

Edward Iordănescu are în palmares trei trofee, toate câştigate cu CFR Cluj: 1 titlu (2020-2021) şi 2 Supercupe ale României (2018-2019 şi 2020-2021).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.