Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose, acuzaţii grave la adresa lui Cîţu: Va negocia vânzarea unor companii în schimbul aprobării bugetului

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose, fost prim-ministru, a estimat, duminică, la Antena 3, că premierul Florin Cîţu nu va fi în măsură să prezinte foarte curând proiectul de buget. Potrivit fostului premier PSD, proiectul trebuie discutat şi negociat cu oficialii Comisiei Europene, iar asta se va întâmpla cu ocazia vizitei pe care Cîţu o va efectua la Bruxelles. Cîţu va promite vânzarea unor companii de stat, în schimbul acceptării deficitului imens propus în bugetul pentru 2021, susţine Tudose.

"Bugetul sigur nu e gata. Se lucrează încă la el. Mâine vom fi în situaţia de a se tranşa cine şi câţi bani primeşte. Nu cred că bugetul va fi "pus pe piaţă" până ce premierul Cîţu nu negociază la Bruxelles, fiindcă trebuie să negocieze.

E adevărat că România şi celelalte state europene au ieşit din regula criteriului de deficit bugetar, de 3%, din cauza pandemiei. Comisia Europeană mai spune însă ceva: că acceptă devieri de la criteriul de deficit, cu condiţia ca acestea să fie provocate de pandemie, nu de proasta guvernare. Anul trecut, a închis (Guvernul liberal, n.r.) cu un deficit pe cash de 9,8% din PIB.

Este imens. Deficitul pe ESA încă nu se ştie. Cu toate giumbuşlucurile făcute - măscuţele luate la de 10 ori preţul, izoletele minune şi altele, care dau de lucru DNA pentru cinci ani - au declarat că au cheltuit 2 miliarde şi s-au împrumutat până la 30. Cu celelalte 28 nu se ştie ce au făcut. Programele de ajutor nu au primit bani. Practic, n-au făcut plăţi.

Aştept să văd şi eu bugetul pe care îl trimit la ECOFIN (Consiliul pentru Afaceri Economice și Financiare, n.r.), să văd deficitul pe ESA (deficitul calculat pe metodologia europeană, n.r.) (...)

El (Cîţu, n.r.) va veni la Bruxelles şi cred că asta va fi negocierea: ca UE să accepte şi porcăriile făcute anul trecut, şi porcăriile pe care au de gând să le facă anul ăsta, în schimbul vânzării unor active interesante pentru ţările mari din Uniunea Europeană", a spus fostul prim-ministru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.