Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose, angajament MAJOR în fața Comisiei Europene în plin scandal cu prețul energiei

B1.ro
Mihai Tudose

România rămâne deplin angajată pentru atingerea obiectivelor Uniunii Energiei, a declarat prim-ministrul Mihai Tudose la o întâlnire pe care a avut-o, miercuri, cu vicepreşedintele Comisiei Europene Maro? ?efčovič. 

Potrivit unui comunicat al Guvernului, remis joi AGERPRES, în cadrul întrevederii desfăşurate la Palatul Victoria, premierul Tudose şi vicepreşedintele CE responsabil pentru Uniunea Energiei au avut un schimb de opinii privind dosarele de actualitate la nivelul UE în materie de energie. Acestea au fost analizate şi din perspectiva primului mandat al României la preşedinţia Consiliului UE. 

Premierul Tudose a subliniat interesul României de a contribui activ la implementarea obiectivelor strategiei UE privind Uniunea Energiei. Totodată, şeful Executivului a exprimat deschiderea părţii române pentru consolidarea dialogului în materie de energie cu experţii Comisiei Europene, cu scopul de a optimiza identificarea priorităţilor de infrastructură regională şi coordonarea investiţiilor transfrontaliere în acest sector.

Imagini APOCALIPTICE pe litoralul românesc: Ce au adus pe plaje furtunile din ultima perioadă - VIDEO


"România rămâne deplin angajată pentru atingerea obiectivelor Uniunii Energiei, iar definitivarea acestui proiect ambiţios va constitui o temă centrală a Preşedinţiei române a Consiliului UE", a declarat şeful Guvernului, citat în comunicat. 

La întâlnire au participat şi ministrul Energiei, Toma Petcu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, şi consilierii de stat Florin Vodiţă şi Marius Nica. 

"Pe lângă o serie de aspecte legate de situaţia specifică a României în materie de energie, membrii delegaţiei române au punctat importanţa pe care o acordă cooperării regionale în domeniu, aceasta reprezentând un capitol important în noua Strategie Energetică Naţională în curs de pregătire la ora actuală", se precizează în comunicat. 

Alte subiecte abordate au vizat încurajarea soluţiilor tehnice care să asigure securitatea energetică pe termen mediu şi lung, la preţuri accesibile pentru consumatori, cu respectarea principiilor dezvoltării durabile. În acest context, s-a discutat despre perspectivele atragerii de finanţare pentru construcţia de capacităţi noi şi infrastructură energetică, inclusiv prin atragerea de fonduri europene, menţionează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.