Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose îi prezice ministrului Ghinea sfârşitul politic: Zilele îi sunt numărate după 'rateul extrem de grav' al PNRR

Facebook
Mihai Tudose

Zilele lui Ghinea în guvern sunt numărate după rateul extrem de grav al depunerii la termen a PNRR, mai ales după ce a ajuns la Bucureşti ecoul impresiei catastrofale pe care a lăsat-o la Comisia Europeană, afirmă europarlamentarul PSD Mihai Tudose:„Ghinea, berbecul sacrificat de Paşte. Degeaba”.

„Ghinea, berbecul sacrificat de Paşte. Degeaba! Nu-i erau de ajuns Briliantului beşteleala de la Bruxelles, nemulţumirea lui Iohannis faţă de bătaia de joc cu care ministrul fondurilor europene a tratat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi înverşunarea lui Cioloş de a jertfi un userist pentru a răzbuna alungarea Pluseristului Vlad Voiculescu, care a fost făcută de Cîţu cu complicitatea lui Dan Barna. Comisia Europeană i-a mai dat o dată în cap lui Ghinea. Cu taxonomia. Nu aia îndeobşte cunoscută ca studiul unei grupe de plante ori animale, ci instrumentul UE, astfel botezat, de finanţare a investiţiilor durabile. Aşa învaţă Ghinea pe pielea lui că un ghinion nu vine niciodată singur”, transmite Mihai Tudose.

El apreciază că pachetul legislativ adoptat miercuri de Comisie va deveni „noul coşmar” al Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

„Şi al viitorului ministru, pentru că zilele lui Ghinea sunt numărate după rateul extrem de grav al depunerii la termen a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Mai ales după ce a ajuns la Bucureşti ecoul impresiei catastrofale pe care a lăsat-o la Comisia Europeană. Inclusiv din cauza bâlbelor privind tranziţia verde, vizată de taxonomie. Incapabil să schiţeze soluţii şi termene pentru problema mineritului, tot ce a putut să formuleze Ghinea a fost ca minerii să fie cei care să pună flori pe mormântul mineritului din Valea Jiului. Asta-i soluţia lui la problema socială ce ne aşteaptă: minerii să depolueze bazinul minier după închiderea definitivă. Dar nu vă temeţi voi, giuvaere progresiste, că atâta cinism se va întoarce într-o zi chiar împotriva voastră? Ori credeţi că sacrificarea lui Ghinea pe post de miel de Paşte vă scapă de furia românilor?”, adaugă social-democratul.

Potrivit lui Tudose, gazul natural, energia nucleară şi agricultura nu sunt acoperite de normele adoptate miercuri de Comisia Europeană.

„Cele trei sectoare – vitale pentru economia românească! – puteau să fie incluse în taxonomie până la finalul anului, printr-un al doilea act delegat privind componenta climatică. Dar pentru asta trebuie să se bată guvernanţii ţărilor interesate! Apropo, miniştrii USRPlus pentru interesele cui acţionează, de fapt? Că în folosul României n-au mişcat un deget în patru luni! De asta, sacrificarea lui Ghinea nu e de ajuns... E nevoie și de un pic de și recunoaștere... Recunoașterea incapacității, a trufiei, a răutății, a minciunii..... etc~, conchide MIhai Tudose.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.