Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose, NEMULȚUMIT de situația penitenciarelor: Mesaj important pentru Comisia Europeană

Inquam Photos / Octav Ganea
tudose transpirat

Premierul Mihai Tudose a declarat că este nemulţumit de soluţiile oferite până-n prezent cu privire la îmbunătăţirea condiţiilor din penitenciare şi construcţia de noi închisori şi că va purta cu responsabilii din Ministerul Justiţiei o nouă discuţie pe această chestiune săptămâna viitoare.

Citește și: Anunț ȘOC despre Mihai Tudose: Ce s-a descoperit după ce premierul a spus că banii depuşi în unele bănci nu sunt în siguranţă

"Deocamdată nu prea am de ce să fiu mulţumit, pentru că acum două săptămâni am avut o întâlnire cu domnia sa, cu sindicatele lucrătorilor din penitenciare, vorbind din nou despre faptul că trebuie să facem ceva. Întrebam şi eu: măi, dar vorbim de şase luni, vorbim de un de zile că trebuie să facem ceva... Am cerut măsuri urgente, un plan coerent. Că e vorba de parteneriat public-privat, de a externaliza cumva serviciul, acolo unde se poate, pentru anumite tipuri de infracţiuni, nu ştiu, vorbesc de infracţiunile comise de minori sau de cele fără violenţă măcar, la închisorile pentru femei. Am mai vorbit o dată şi aştept soluţii. Dacă nu vor veni, cineva va trebui să îşi asume inactivitatea, inacţiunea. Vă spun, din păcate, adevărul - tot acolo suntem", a declarat Mihai Tudose, joi seară, la Antena 3, întrebat dacă este mulţumit de propunerile oferite de ministrul justiţiei în privinţa condiţiilor din penitenciarele româneşti.

Citește și: Mihai Tudose îi dă peste cap planurile lui Tudorel Toader: Legile justiției nu sunt legi, sunt propuneri

Premierul a menţionat în context şi discuţia purtată la Bruxelles, în urmă cu o lună şi jumătate, cu comisarul european Corina Creţu despre posibilitatea finanţării unui penitenciar nou pe banii UE.

"Toată lumea a spus: da, veniţi cu proiectul respectiv. Am vorbit cu Ministerul Justiţiei, au fost foarte încântaţi de acest lucru. Mi-e groază să întreb în ce stadiu e proiectul. Fiindcă nu putem să reabilităm penitenciarele, pentru că va trebui să le reabilităm cu ele goale. Şi ce să facem? să-i scoatem pe oamenii ăia în curte sau ce să facem cu ei? Şi atunci, pe o logică normală, am zis: hai să avem unul nou, îl folosim ca buffer; mutăm dintr-unul în ăsta, îl facem pe ăla şi tot aşa. Putem demonstra apoi UE că ne-am apucat de treabă şi vom termina într-un timp; nu într-o zi, nu în două! Dar era un prim pas. Probabil că săptămâna viitoare... probabil. Sigur va trebui să reluăm problema la modul cel mai pragmatic cu putinţă şi hotărât, să vedem cine nu vrea să facă sau cine nu e în stare să facă. Fiindcă nu o putem duce la nesfârşit aşa", a mai spus Tudose.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.