Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose pune tunurile pe BioNTech-Pfizer

Europarlamentarul Mihai Tudose, vicepreședinte PSD, a transmis luni că sunt inacceptabile problemele pe care la are BioNTech-Pfizer în a asigura vaccinurile pentru care UE a plătit banii în avans.

„Sesiunea plenară a Parlamentului European, care începe azi, se va concentra pe vaccinarea anti-Covid și combaterea efectelor sociale ale pandemiei. Am adresat azi o interpelare Comisiei Europene pe tema asigurării vaccinurilor necesare anti-Covid19. Am cerut Comisiei - în calitatea ei de responsabilă pentru sistemul comun de achiziție a vaccinurilor - să acționeze ferm și urgent pentru a garanta furnizarea necesarului de doze pentru imunizarea în masă a populației UE până în vară!”, a scris Mihai Tudose pe Facebook.

„Acordurile dintre Comisia Europeană și BioNTech-Pfizer, respectiv Moderna ar trebui să asigure, teoretic, dozele de vaccin necesare pentru imunizarea a 380 de milioane de cetățeni europeni - peste 80% din populația UE. Din păcate, însă, este doar o situație ipotetică, având în vedere problemele pe care le are BioNTech-Pfizer în a-și îndeplini angajamentele asumate. Întârzierile de livrare anunțate afectează grav lanțurile de aprovizionare a statelor membre și pun sub semnul întrebării imunizarea celor mai vulnerabile categorii de populație. Consider inacceptabile ezitările și întârzierile producătorului, care a beneficiat de plăți masive și anticipate din partea Comisiei Europene, în numele țărilor UE!”, a adăugat el.

Europarlamentarul a precizat că va avea loc marți o dezbatere în plenul europarlamentar cu Consiliul European și Comisia Europeană pe această temă. „De asemenea, miniștrii de externe din UE discută azi problema vaccinării, în pregătirea summit-ului informal online, de joi, al șefilor de state și guverne europene”, a mai scris Tudose.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.