Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose spune ce DEZASTRU e în Timișoara: Dialogul HALUCINANT cu primarul liberal al municipiului

Inquam Photos / Octav Ganea
tudose

Premierul Mihai Tudose a declarat că îşi va continua şi marţi deplasarea de lucru în Timiş, judeţ sever afectat de furtuna de duminică din vestul ţării, adăugând ca va pleca din zonă când autorităţile locale vor finaliza dosarele de evaluare a pagubelor care vor sta la baza întocmirii hotărârilor de guvern prin care se va acorda prima tranşă de ajutoare.

"Mâine mai avem... dar eu le-am spus foarte clar că nu plec de aici decât cu dosarele pentru proiectele de hotărâre de guvern emise de către autorităţile locale pentru prima tranşă de ajutor de calamitate. (...) Începem cu părţile de utilitate publică", a declarat Mihai Tudose luni, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV.

Citește și: Replici dure între jurnalistul Dan Tapalagă și adjunctul lui Coldea: ‘…ieșiți în față ca un bărbat și spuneți: Cum era pe canapeaua lui Coldea?’

Întrebat dacă a discutat cu primarul Timişoarei, Nicolae Robu, pe tema panoului de la intrarea în oraş dinspre Lugoj care a căzut peste o maşină al cărei şofer şi-a pierdut viaţa, premierul a spus: "Nu i-am solicitat decât ca până mâine să facă inventarul pagubelor, în special la obiectivele de utilitate publică, şcolile, grădiniţele, dispensarele, ce mai e nevoie".

"În rest, alt dialog cu domnia sa, iertaţi-mă, dar nu cred că-şi are rostul. Apropo de declaraţia mea sau şi a domniei sale, reacţia mea ca o replică la o acuză de-a lui că autorităţile centrale nu ştiu ce fac. Domne', nu vrei să te ocupi de curtea ta sau măcar hai să vorbim despre vinovăţii după ce terminăm cu ce avem acum. (...) Păi dacă tot ai o ocupaţie, ocupă-te şi explică-ne de ce a căzut chestia aia, care clar e prost făcută şi e făcută cu autorizaţie de la primărie, din oraş. Asta a fost discuţia şi replica mea. El avea o altă preocupare, în loc să se ocupe de ce e în oraş. Eu sunt în Timişoara acum şi credeţi-mă că e dezastru încă", a afirmat Tudose.

Citește și: Scandal în sistemul medical: Statul vrea să introducă 9 medicamente noi pe lista de compensate și gratuite, dar nu are bani să le acopere

În context, întrebat pe acest subiect, premierul a continuat criticile aduse reprezentanţilor din zonă ai Enel.

"Am constatat că firma de mentenanţă sau de reparaţii, că nu mai e capabilă nicio firmă românească să lege două sârme, trebuie să o facem cu nu ştiu ce firmă de prin Italia. Dimineaţă s-au gândit că poate ar fi bine să aducă pe zona Banatului, zona afectată, nişte echipe de prin alte zone ale ţării, orice, numai bine nu. S-a plâns reprezentantul de aici: domne', noi avem foarte mulţi clienţi. Poate tocmai asta e problema, că i-am lăsat cu toţii să se extindă mai mult decât îi ţineau pingelele. Şi dacă după 24 de ore lucrurile stau încă în halul acesta, eu cred că avem o problemă gravă", a declarat premierul, întrebat în legătură cu modul în care reprezentanţii Enel au intervenit după furtuna de duminică.

Citește și: Inedit! Ce țară se opune intrării României în Schengen și din ce motiv

Tudose a adăugat că în legătură cu acest subiect ţine legătura "din oră în oră" cu ministrul energiei, Toma Petcu.

"Face şi domnia sa toate presiunile posibile. Vorbim totuşi de o firmă privată, dar vorbim şi de siguranţă naţională. Fiindcă am constatat în Timiş, am vorbit şi cu domnul inspector-şef de la învăţământ, de la Inspectoratul Şcolar, sunt 20 de şcoli inutilizabile din cauza pagubelor materiale, acoperişuri smulse, geamuri şi aşa mai departe, dar sunt şi alte 50 şi ceva de şcoli unde nu se poate relua procesul de învăţământ fiindcă nu mai au electricitate (...) şi acestea sunt închise ", a declarat premierul.

Citește și: Imagini ce vor revolta milioane de români! Ce gigant are la vânzare ouă expirate, vopsite, cu data de expirare schimbată

În altă ordine de idei, Tudose a apreciat implicarea şi profesionalismul de care au dat dovadă reprezentanţii instituţiilor statului, ISU, SMURD, personal medical, lucrători CFR, în cadrul intervenţiilor avute după furtuna care a afectat vestul ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.