Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihaiela Iorga Moraru va fi audiată la DNA: A fost chemată în calitate de SUSPECT

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam   Mihaiela Moraru Iorga

Procuroarea Mihaiela Iorga Moraru este chemată, miercuri, la DNA Ploiești, în calitate de suspect.

Pe 27 septembrie, Curtea de Apel București a decis suspendarea ordinului emis de Laura Codruța Kovesi prin care Mihaiela Iorga a fost revocată din funcția de procuror al DNA. Această acțiune vine după ce procurorul Moraru a trimis o scrisoare președintelui CSM în apărarea sa.

Citește și: Detalii mai puțin știute despre procurorul care l-a „EXECUTAT” pe Dragnea! Colaborarea care va naște sute de controverse

„Subsemnata Mihaiela Iorga Moraru, procuror în cadrul DNA, prin prezenta formulez cerere de amânare a discutării cererii de numire în funcția de judecător la Judecătoria Giurgiu pentru următoarea ședință în scopul de a fi prezentă în vederea susținerii cererii”, se arată în scrisoarea procurorului.

Mihaela Iorga Moraru mai susține că este hărțuită de șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Citește și: Numire importantă a premierului Tudose! Salariul impresionant pe care îl va primi un pensionar MAI – unde a fost „uns” acesta

Amintim că la începutul lunii octombrie, CSM a decis că Mihaiela Moraru Iorga - revocată din DNA în luna iulie - se va putea întoarce la Direcţia Naţională Anticorupţie. Decizia este valabilă până când Curtea de Apel Bucureşti va soluţiona definitiv solicitarea procurorului de anulare a deciziei de revocare.

În 5 iulie, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a semnat revocarea procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga de la DNA, după ce au fost audiaţi în Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, iar aceasta a avizat revocarea, conform solicitării adresate de către şefa DNA.

Citește și: Scumpirile care îngrozesc românii! Anunțul făcut de ANRE, înaintea venirii sezonului rece

Lui Moraru Iorga i s-a reproşat că nu a înregistrat un denunţ conform procedurilor legale, iar lui Doru Ţuluş că a soluţionat dosare în care era implicată o persoană cu care avea „raporturi civile”, ceea ce i-ar fi afectat imparţialitatea. Ea a negat aceste acuzații.

Ulterior, procurorii DNA Mihaiela Iorga, Doru Ţuluş şi Marin Nicolae au sesizat Inspecţia Judiciară, acuzând că procurorul şef al DNA se implică în ancheta privind înregistrarea unei şedinţe a DNA, făcând presiuni asupra procurorilor şi solicitând teste cu detectorul de minciuni.

Citește și: Dezvăluiri bombă despre afacerile familiei lui Florian Coldea: Probleme cu Fiscul încă de la înființarea companiei

Mihaiela Moraru Iorga şi Doru Ţulus au contestat şi la CSM decizia de revocare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.