Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihail Gorbaciov se zbate între viață și moarte

gorbaciov

Ultimul lider al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, în vârstă de 83 de ani, a fost internat în spital, însă este hotărât să se lupte pentru a trăi, au anunţat joi seară agenţiile ruse de presă, preluate de AFP. 

'Starea sănătăţii mele este medie de o săptămână, dar astăzi (joi) sunt la spital. Starea sănătăţii mele s-a deteriorat', a declarat Mihail Gorbaciov citat de agenţia Ria Novosti de pe patul de spital. 

'Sunt conectat la un monitor', a adăugat el fără să precizeze unde a fost internat. 

'Ştiţi ce caracter am, sunt hotărât să lupt, să trăiesc', a declarat el pentru agenţia Interfax. 

În iunie 2013, ultimul lider al Uniunii Sovietice a fost internat pentru un bilanţ de sănătate. 

În ultimii ani, Mihail Gorbaciov a apărut cu faţa umflată şi obosit cu prilejul ultimelor sale intervenţii publice. Potrivit mass-media din Rusia, el ar suferi de diabet. 

Din cauza problemelor de sănătate, nu a putut participa în aprilie 2013 la funeraliile fostului premier britanic Margaret Thatcher. 

Foarte respectat în Occident, el este privit cu mai puţină bunăvoinţă de majoritatea concetăţenilor săi care îl consideră vinovat de destrămarea URSS şi de haosul economic şi social care a urmat. 

Părintele perestroikăi (reformei) lansate în 1985 şi-a anunţat demisia la televiziune pe 25 decembrie 1991, luând act de dispariţia URSS, după un acord semnat fără el de Ucraina, Belarus şi Rusia. 

În ultimii ani, Mihail Gorbaciov a întreţinut relaţii delicate cu actualul preşedinte rus, Vladimir Putin, pe care l-a criticat în repetate rânduri pentru obstacolele ridicate în calea democraţiei şi l-a îndemnat să cedeze puterea. 

Laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1990, intervine deseori în cursul reuniunilor internaţionale. El prezidează Fundaţia Gorbaciov care se ocupă de programe de caritate şi de educaţie.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.