Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihail Hazin evaluează ce ar avea de câștigat Kievul de pe urma unui război cu Rusia

vestidinrusia.ro
Mihail Hazin

Prin deplasarea de tehnică militară și efective ale Forțelor Armate ale Ucrainei spre linia de contact dintre părțile aflate în conflict, autoritățile ucrainene se pregătesc să lansese o ofensivă în Donbass și, astfel, să provoace Rusia să riposteze.

Este concluzia la care a ajuns cunoscutul economist și politolog rus Mihail Hazin, evaluând situația din estul Ucrainei, precizează publicația PolitPuzzle. Într-un interviu acordat postului de radio ”Avrova”, analistul a evidențiat factorii ce demonstrează escaladarea conflictului militar din estul Ucrainei, explicând, totodată, de ce se pregătește Kievul să pună în aplicare o asemenea strategie, scrie vestidinrusia.ro.

În primul rând, Mihail Hazin a atras atenția că starea de încordare creată pe linia de contact dintre părțile aflate în conflict avantajează regimul de la Kiev. Invocând agravarea situației militare, autoritățile ucrainene vor să-și rezolve toate problemele, încercând să abată atenția locuitorilor țării asupra situației din Donbass.

”Majoritatea indivizilor din spatele președintelui Ucrainei rămân necunoscuți, iar Volodimir Zelenski este doar un paravan. Acelor oameni nu le pasă deloc de Ucraina; singurul lucru ce-i preocupă este să fure cât mai mult și să ducă totul undeva”, este de părere Hazin.

În opinia politilogului, Kievul face tot posibilul pentru a declanșa un conflict militar cu Federația Rusă. O astfel de decizie le va permite autorităților ucrainene să pună în practică strategia ”unui mic război pierdut”, cu ajutorul căreia Ucraina va fi jefuită complet de anturajul președintelui țării, Volodimir Zelenski.

Hazin este convins că, după ce va declanșa un război în Donbass, Kievul va da vina pe Federația Rusă, ceea ce va permite autorităților ucrainene ”să fugă peste hotare și să organizeze, undeva, un guvern în exil”. În aceste circumstanțe, Ucraina va fi distrusă în toalitate de regimul de la Kiev aflat acum la putere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.