Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihail Saakaşvili a declarat că este pe moarte - Apel disperat al fostului președinte georgian

oc-media.org
Mihail Saakasvili

Fostul președinte georgian, Mihail Saakașvili, aflat în arest în Georgia, a declarat pentru ziarul Politico că suferă de un număr mare de boli și solicită comunității internaționale să-l ajute, notează Rador.

"În detenție, sănătatea mea s-a deteriorat brusc, acum sunt pe moarte. Sunt supus sistematic torturii, fizice și psihologice, în prezent există semne de otrăvire cu metale grele în corpul meu", a spus Saakaşvili. El a menționat că, în urma detenției sale din Georgia, s-a ales cu peste 20 de boli grave. Saakaşvili a făcut apel la Washington, Londra, Bruxelles și la întreaga comunitate internațională să-l ajute. 'Continui să fac apel la Statele Unite și la comunitatea internațională să facă tot posibilul pentru a-mi salva viața, punând presiune diplomatică asupra autorităților georgiene', a spus el într-un comunicat.

Politicianul a transmis prin avocații săi textul declarației sale publicației Politico. Saakaşvili a sosit în secret în Georgia, pe 29 septembrie 2021. La 1 octombrie a fost reținut la Tbilisi, după care a fost plasat într-o închisoare din orașul Rustavi, unde a intrat în greva foamei. Pe 8 noiembrie, fără acordul rudelor și avocaților săi, a fost transferat din închisoarea din orașul Rustavi, într-un spital penitenciar din Tbilisi (raionul Gldani). Pe 20 noiembrie, Saakaşvili a fost transferat la un spital militar din orașul Gori, unde a renunţat la greva foamei. Pe 12 mai anul trecut, Saakaşvili a fost internat la Clinica privată Vivamed din Tbilisi, unde se află şi în prezent. În Georgia, Saakaşvili este cercetat în mai multe dosare penale. Saakaşvili consideră că detenția sa este ilegală, iar acuzațiile împotriva sa sunt falsificate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.