Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihailo Podoliak: Raportul Rusia - Ucraina la artilerie este de ordinul 10 la 1

Ucraina, ale cărei forţe sunt în dificultate în faţa Moscovei în Donbas, "aşteaptă o decizie" miercuri în legătură cu o accelerare a livrărilor de arme grele de către aliaţii săi occidentali, a spus un consilier al preşedinţiei ucrainene, Mihailo Podoliak, potrivit AFP.

"Raportul Rusia'/Ucraina la artilerie este de ordinul zece la unu. Primesc zilnic mesaje de la combatanţii noştri care spun: 'Rezistăm, spuneţi-ne doar când vor veni armele'", a scris el pe Twitter.

"Transmit şi eu întrebarea (...): Bruxelles, aşteptăm o decizie", a adăugat Podoliak, cu puţin timp înaintea unei reuniuni pe acest subiect la Bruxelles între mai mulţi dintre aceşti aliaţi şi secretarul american al Apărării, Lloyd Austin.

Ucraina cere în permanenţă "mai multe arme grele" de la aliaţii săi, în contextul în care Rusia îşi concentrează forţele în Donbas, unde se poartă o luptă tot mai sângeroasă pentru oraşul Severodoneţk, una din localităţile-cheie din această regiune din est.

Apărarea acestei regiuni este "vitală" pentru Kiev, deoarece rezultatul luptei "va oferi un indiciu" despre cum va continua războiul cu Rusia, a declarat marţi seară preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.