Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de angajaţi ai MAI şi agenţi de securitate vor supraveghea Festivalul Untold- În perimetrul festivalului vor fi amplasate două spitale mobile şi patru punct

news.ro
Untold

Mii de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi agenţi de securitate vor supraveghea Festivalul Untold, care se va desfăşura, de joi până duminică, la Cluj-Napoca, iar în perimetrul festivalului vor fi amplasate două spitale mobile şi patru puncte de prim-ajutor. De asemenea, autorităţile vor veni cu câini care detectează droguri şi explozibili, potrivit news.ro.

Organizatorii Untold au anunţat, marţi, că peste 200 de artişti naţionali şi internaţionali de top, echipele lor şi zeci de mii de participanţi din România şi din străinătate vor veni, începând de joi, la acest eveniment muzical.

"Mii de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor (Direcţia Generală Management Operaţional M.A.I., Jandarmeria Română, Poliţia Română, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţia Naţională Antidrog, Brigada de Combatere a Crimei Organizate, U.P.U. Cluj-Napoca) şi ai Poliţiei Locale se vor asigura că sunt respectate măsurile de siguranţă în toate cele 4 zile şi 4 nopţi de festival, la cea de-a şaptea ediţie Untold. În festival vor fi şi aproximativ 700 de agenţi de securitate privată. De asemenea, în perimetrul festivalului vor fi amplasate două spitale mobile şi patru puncte de prim-ajutor. Autorităţile vor veni şi cu echipaje canine pentru patrulare şi pentru detectare de substanţe interzise şi explozibili”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Aceştia au susţinut că perimetrul festivalului Untold va deveni cel mai sigur loc public din România.

Organizatorii Untold au amintit la festival sunt interzise: droguri, alcool, sticle (inclusiv sticle de parfum sau deodorant), biberoane, umbrele, produse cosmetice inflamabile, rucsacuri sau borsete mai mari de 29 cm X 21 cm X 12 cm, conserve, artificii, lasere, spray-uri, cuţite, arme, obiecte contondente, bannere susţinute de beţe, scaune, lanţuri, articole pirotehnice, mâncare sau băuturi, animale, aparate foto sau video profesionale, inclusiv orice tip de aparat DSLR sau cu obiective detaşabile, orice tip de obiecte care pot răni.

De asemenea, este permis accesul cu medicamente însoţite de prescripţie medicală, insulină, picături pentru uz medical, spray inhalator pentru astm, doar dacă posesorii prezintă o scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor al acesteia şi în cantitatea maximă recomandată zilnic.

"Pentru zona de securitate şi supraveghere video, Konica Minolta România este partener Untold 2022. Compania deţine în portofoliu sisteme de supraveghere video profesionale şi soluţii de analiză video avansată cu Inteligenţă Artificială. Una dintre aplicaţiile de analiză video, People Counting, cu capacitate de detectare a numărului de persoane la intrări, ieşiri sau în spaţiile aglomerate, va fi utilizată pe toată durata evenimentului. Totodată, pentru organizarea festivalului, Konica Minolta va pune la dispoziţie echipamente multifuncţionale şi soluţii optimizate de printare”, a precizat sursa citată.

În perioada festivalului Untold, în Cluj-Napoca sunt restricţii de circulaţie, astfel:

- circulaţia rutieră este închisă pe Aleea Stadion în perioada 26 iulie - 15 august, în intervalul orar 23:30 – 04:30;

- circulaţia rutieră va fi închisă pe Aleea Stadion din 10 august, ora 04:30, până pe 12 august, la 04:30 (când situaţia o impune);

- circulaţia rutieră este închisă pe Splaiul Independenţei de la podul Garibaldi până la Pod Napoca din 2 august, ora 00:00, până pe 10 august, ora 04:30;

- circulaţia rutieră va fi închisă pe Splaiul Independenţei de la podul Garibaldi până la intersecţia cu strada George Coşbuc de pe 10 august, ora 04:30, până pe 15 august, la ora 04:30, când situaţia o impune (cu excepţia CTP);

- circulaţia rutieră va fi închisă pe Splaiul Independenţei de la podul Garibaldi până la intersecţia cu strada George Coşbuc de pe 15 august, ora 23:30, până pe 16 august, ora 04:30;

- circulaţia rutieră este închisă pe strada George Coşbuc de la Splaiul Independenţei până la intersecţia cu strada Cardinal Iuliu Hossu de pe 2 august, ora 00:00, până pe 10 august, ora 04:30;

- circulaţia rutieră va fi închisă pe strada George Coşbuc sensul de mers spre Splaiul Independenţei de la intersecţia cu strada Cardinal Iuliu Hossu până la intersectia cu Splaiul Independenţei de pe 10 august, ora 04:30, până pe 12 august, ora 04:30 (când situaţia o impune), cu excepţia CTP;

- circulaţia rutieră va fi închisă pe strada George Coşbuc sensul de mers spre Splaiul Independenţei, de la intersecţia cu Aleea Stadion până la intersecţia cu Splaiul Independenţei, de pe 12 august, ora 04:30, până pe 15 august, ora 04:30, cu excepţia CTP;

- circulaţia rutieră va fi închisă pe strada George Coşbuc sensul de mers spre Splaiul Independenţei, de la intersecţia cu Aleea Stadion până la intersecţia cu Splaiul Independenţei de pe 15 august, ora 23:30, până pe 16 august, ora 04:30.

Traficul rutier va fi deschis pe Splaiul Independenţei pe sensul de mers spre strada George Bariţiu de la pod Napoca de pe 2 august, ora 00:00, până pe 10 august 2022, ora 07:00.

Pentru siguranţa participanţilor şi buna desfăşurare a festivalului Untold, autorităţile locale interzic accesul pietonilor în zona Sălii Polivalente, a stadionului Cluj Arena şi în Parcul Central "Simion Bărnuţiu”, perimetrul restricţionării accesului fiind Aleea Stadion, strada George Coşbuc, de la intersecţie cu strada Cardinal Iuliu Hossu până la intersecţie cu Splaiul Independenţei, strada Cardinal Iuliu Hossu, Splaiul Independenţei, de la Pod Garibaldi până la Pod Napoca, strada Cişmigiu şi strada Arany Janos de la numărul 17 până la numărul 21, de pe 2 august, ora 00:00, până pe 10 august, ora 7:00.

De asemenea, vor fi poziţionaţi separatori de benzi de circulaţie din beton (parapeţi), perpendicular pe benzile de circulaţie, în zonele care pot constitui riscuri (intersectia strada Cardinal Iuliu Hossu cu strada George Coşbuc, Splaiul Independenţei la intrarea dinspre Podul Garibaldi, pe Splaiul Independenţei la limita de nord a Parcului Central „Simion Bărnuţiu” în dreptul Podului Napoca).

De asemenea, piaţa volantă din spatele stadionului Cluj Arena va fi închisă pe 2, 6 şi 9 august. Producătorii vor reveni din 13 august, între 07:00 - 16:00.

Organizatorii au anunţat că programul pentru ridicarea brăţărilor de festival este următorul: 2-3 august, 14:00 – 22:00: Parcul Central (Opera Maghiară), pentru cei care au abonamente General Access, VIP şi Day 1 Passes; 4-7 august, 14:00 – 05:00: Parcul Central (Opera Maghiară), pentru toate tipurile de bilete şi abonamente.

Accesul în perimetrul festivalului se face zilnic între orele 14.00 şi 05.00.

Festivalul Untold are loc între 4-7 august, la Cluj-Napoca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.