Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de angajați cu venituri ascunse pentru a nu se plăti taxele. Au loc percheziții în două județe

www.ziuaconstanta.ro
mascati perchezitii

11 percheziţii au loc în Cluj și Arad într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 31 milioane lei. Perchezițiile vizează companii bănuite că au trecut în acte cheltuieli nelegale și au ascuns veniturile a peste 7.000 de angajați pentru a nu plăti taxe.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Cluj fac miercuri 11 percheziții în județele Cluj și Arad într-un dosar penal de infracţiuni de evaziune fiscală. Prejudiciul este de 31 de milioane de lei, relatează Mediafax.ro.

Percheziţiile au loc la locuințele unor persoane şi la societăţile comerciale administrate de acestea, bănuite de evaziune fiscală în perioada 2014 – 2020.

Citește și: Zi decisivă la CCR, românii cu credite așteaptă cu sufletul la gură

Acestea ar fi evidențiat în actele contabile şi în alte documente legale cheltuieli nereale, pentru a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale. Totodată, s-ar fi ascuns sursa impozitabilă şi taxabilă, prin neînregistrarea în documentele contabile sau în alte documente legale a impozitului pe venit al salariaţilor şi a contribuţiilor sociale, pentru peste 7.000 de angajaţi a 4 socieţăţi comerciale, din judeţele Cluj şi Arad.

„Din cercetări a reieșit și că s-ar fi omis înregistrarea în documentele contabile şi în declaraţiile fiscale a unor venituri, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, constând în impozit pe venit a microîntreprinderilor şi impozit pe profit”, spun polițiștii clujeni.

Prejudiciul cauzat statului român este de aproximativ 31 milioane de lei, urmând a fi dispuse măsuri asiguratorii, în vederea recuperării acestuia.â

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.