Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de femei palestiniene au manifestat la frontiera cu Israelul

fasia gaza

Mii de femei palestiniene au manifestat marţi la frontiera dintre Gaza şi Israel, relatează DPA şi AFP. Protestele anti-israeliene s-au soldat cu mai mulţi răniţi, după ce - potrivit ministerului palestinian al sănătăţii - armata israeliană a intervenit cu gaze lacrimogene şi focuri de armă.

Un purtător de cuvânt al militarilor israelieni a confirmat că au avut loc altercaţii la frontieră şi s-a făcut uz de arme pentru a ţine sub control mulţimea, scrie agerpres.ro.

Femeile palestiniene, dintre care unele şi-au luat cu ele copiii, au sosit la locul manifestaţiei cu autobuze, din întreaga fâşie Gaza, şi s-au îndreptat în grupuri spre gardul dintre teritoriul palestinian şi cel israelian. Majoritatea s-au oprit la circa 50 de metri de frontieră, dar unele s-au apropiat, cu feţele acoperite. Focurile de armă israeliene au rănit 17 persoane, a afirmat Ashraf al-Qodra, purtător de cuvânt al ministerului palestinian al sănătăţii.

De la sfârşitul lui martie, manifestaţiile anti-israeliene din Gaza s-au soldat cu cel puţin 138 de morţi în rândul palestinienilor. Punctul culminant - 62 de palestinieni ucişi de militarii israelieni într-o singură zi - avut loc pe 14 mai, când Statele Unite şi-au inaugurat noua ambasadă de la Ierusalim.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.