Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de irakieni au protestat în tăcere la Bagdad, la o săptămână după confruntări sângeroase

Twitter.com
proteste Bagdad

Mii de irakieni, în principal susţinători ai influentului lider şiit Moqtada Sadr, au protestat vineri în tăcere la Bagdad, la o săptămână după o manifestaţie sângeroasă, informează AFP. Manifestanţii s-au adunat în Piaţa Tahrir, în centrul capitalei irakiene, la aceaşi oră când la 11 februarie şapte persoane (cinci manifestanţi şi doi poliţişti) au fost ucise şi peste 200 au fost rănite, în timpul dispersării de către forţele de securitate a miilor de susţinători ai liderului şiit.

Protestatarii, care cereau reforme cu privire la legislaţia electorală, au încercat să forţeze un cordon de poliţie ce securiza principala cale de acces spre Zona Verde, unde se află principalele instituţii de stat şi mai multe ambasade. Manifestaţia din această vineri nu a fost marcată de niciun fel de violenţe şi organizatorii le-au cerut participanţilor să se adune în tăcere timp de o oră, conform Agerpres.

Forţele de securitate s-au aflat în stare de alertă sporită după confruntările de săptămâna trecută şi la o zi după ce un atentat cu maşină-capcană comis într-un sector al Bagdadului s-a soldat cu cel puţin 52 de morţi. Atentatul a fost revendicat de gruparea Statul Islamic (SI). Manifestaţiile susţinătorilor lui Moqtada Sadr au fost interzice în octombrie, atunci când forţele guvernamentale au lansat o ofensivă pentru recucerirea din mâinile SI a bastionului acesteia de la Mosul, în nordul ţării, înainte de a-l recuceri luna trecută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.