Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de italieni au manifestat împotriva paşaportului sanitar

ipi.media
italia protest

Mii de italieni au manifestat sâmbătă în întreaga ţară împotriva introducerii de noi măsuri care afectează persoanele nevaccinate cu scopul de a încetini creşterea numărului de contaminări, notează AFP şi dpa.

"Libertate!" şi "Nu dictaturii", au scandat manifestanţii de la Napoli, în sud, până la Torino, în nord, în timp ce la Milano, ei au strigat, în ploaia torenţială, "Nu paşaportului sanitar!".

Marea majoritate a acestora nu a purtat mască, scrie Agerpres.ro.

Italia va introduce la 6 august un paşaport sanitar obligatoriu pentru a avea acces în locuri închise ca baruri şi restaurante, dar şi piscine, săli de sport, muzee, cinematografe şi teatre, precum şi săli de jocuri.

Paşaportul sanitar, numit "green pass" în peninsulă, va putea fi eliberat chiar de la prima doză de vaccin, dar şi persoanelor vindecate de COVID-19 şi celor care au obţinut un test negativ în ultimele 48 de ore.

"Mai bine să mori liber decât să trăieşti ca sclav", se putea citi pe o pancartă în faţa Domului din Milano, în timp ce în centrul istoric al Romei alta prezenta o fotografie a porţii lagărului de exterminare de la Auschwitz (unde figurează inscripţia "Arbeit macht frei", "Munca te face liber"), cu sloganul "Vaccinurile te fac liber".

La Genova, manifestanţii au purtat stele galbene pe care scria "nevaccinat".

Manifestaţii erau anunţate pe reţelele sociale în cel puţin 80 de oraşe, în această sâmbătă.

Decizia guvernului, anunţată joi, de a introduce paşaportul sanitar obligatoriu, a condus la un asalt asupra programărilor la vaccinare, de până la peste 200% în unele regiuni, potrivit generalului Francesco Figliuolo, comisar extraordinar responsabil de campania de vaccinare.

Italia înregistrează în prezent câteva mii de noi cazuri noi în fiecare zi, dar puţine decese, respectiv 5.000 şi cinci sâmbăta aceasta, dar tendinţa de bază este ascendentă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.