Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de migranţi au fost repatriaţi din taberele din Mexic

Twitter
coronavirus

Doar 106 migranţi au rămas în taberele pentru primirea migranţilor din Mexic în urma unui exod în masă cauzat de pandemia de coronavirus, a anunţat duminică Biroul pentru Migraţie mexican, informează luni dpa potrivit Agerpres.

Începând cu luna martie, 3.653 de oameni din 65 de tabere de migranţi s-au întors în ţările lor de origine, în Guatemala, Honduras şi Salvador, mulţi din raţiuni de sănătate şi în unele cazuri din motive privind drepturile omului.

Migranţii aveau dreptul să rămână în tabere dacă doreau.

Pe 17 aprilie, un tribunal a decis eliberarea imediată a migranţilor în vârstă, bolnavi sau în orice alt fel vulnerabili din taberele de primire. Acestora urma să li se acorde permise de rezidenţă temporară şi acces la serviciile de sănătate.

În primele două luni ale acestui an, aproximativ 22.000 de străini au fost arestaţi în Mexic fără documentele necesare, potrivit cifrelor Biroului pentru Migraţie.

Zeci de mii de oameni încearcă în fiecare lună să intre în SUA prin Mexic, fugind de violenţă şi sărăcie din America Centrală.

Într-un acord încheiat cu SUA anul trecut, Mexicul s-a angajat să stăvilească migraţia prin desfăşurare de militari la frontiere.

În cadrul programului american "Remain in Mexico", oamenii care doresc să intre în SUA pe la frontiera sudică fără documentele necesare trebuie să rămână în Mexic în timpul prelucrării cererilor lor de azil sau imigraţie.

Atât SUA, cât şi Mexicul şi-au suspendat procesul de prelucrare a cererilor de azil în timpul pandemiei de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.