Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de oameni au ieşit în stradă în Armenia în memoria celor morţi în războiul cu Azerbaidjan din urmă cu un an

News & Star
armenia parlament proteste

Aproximativ 3.000 de persoane au defilat duminică, la apelul opoziţiei, la Erevan, capitala Armeniei, în memoria morţilor din ultimul război împotriva Azerbaidjanului în legătură cu regiunea disputată Nagorno-Karabah, relatează AFP preluat de agerpres.

Conduşi de fostul preşedinte Robert Kocearian, manifestanţii au mărşăluit, la lumina torţelor, în centrul oraşului, spre cimitirul militar Erablur, în ajunul împlinirii unui an de la declanşarea, la 27 septembrie 2020, a acestui nou conflict sângeros.

Războiul s-a soldat pentru Armenia cu o dezastruoasă înfrângere militară în Nagorno-Karabah, o teritoriu azer secesionist populat de armeni.

Luptele, care au făcut în total circa 6.500 de morţi, s-au încheiat în noiembrie în urma unei medieri a Rusiei. Armenia a fost nevoită să cedeze Azerbaidjanului, o altă fostă republică sovietică, regiuni întregi pe care ea le-a controlat de zeci de ani, ceea ce a fost văzut ca o umilire naţională de către armeni.

"Nu vom accepta niciodată această înfrângere. Sacrificiul soldaţilor noştri nu a fost în van", a declarat duminică, în faţa jurnaliştilor prezenţi la defilare, Işkan Sagatelian, vicepreşedinte al parlamentului armean şi membru al partidului de opoziţie Hayastan.

"Ne vom aminti mereu de soldaţii noştri morţi. Ei şi-au dat viaţa de tineri pentru patrie", a declarat pentru AFP o manifestantă de 39 de ani, Anna Karapetian.

Luni dimineaţă, atât în Armenia, cât şi în Azerbaidjan va fi ţinut un moment de reculegere în memoria celor morţi în acest război care a durat şase săptămâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.