Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de participanți la un miting anti-refugiați în Germania

antirefugiati PEGIDA

Mii de germani au participat luni la o manifestaţie organizată de Pegida, la aproape un după ce mişcarea islamofobă a ţinut primul său miting la Dresda, în estul ţării. 

Poliţia a refuzat să facă o estimare a numărului participanţilor, însă un corespondent al agenţiei Associated Press a transmis că au fost prezenţi între 7000 şi 8000 de manifestanţi. 

Unul dintre fondatorii mişcării, Lutz Bachmann, a luat cuvântul la microfon pentru a denunţa decizia cancelarului german, Angela Merkel, de a primi sute de mii de refugiaţi care fug, în mare parte, de conflictele armate din Siria, Afganistan şi Irak. 

În faţa Operei din Dresda, el a declarat că guvernul german conduce ţara direct spre războiul civil. Manifestanţii au răspuns cu cântece în care au cerut demisia Angelei Merkel, precum şi repatrierea refugiaţilor. 

Pegida, acronim pentru "Patrioţi europeni împotriva islamizării Occidentului", şi-a văzut popularitatea crescând în cursul ultimelor luni, deşi mitingurile grupării rămân mai puţin semnificative ca marea manifestaţie din ianuarie, la care au fost prezente circa 25.000 de persoane. 

Tatjana Festerling, candidată a Pegida care a obţinut aproape 10% la alegerile municipale desfăşurate în iunie la Dresda, a propus ca landul Saxonia să se separe de restul Germaniei. Această regiune a fost scena celor mai mari manifestaţii contra refugiaţilor în ultimele luni. 

Unii protestatari au fluturat drapele ungare şi ruse în timp ce scandau "Merkel în Siberia, Putin la Berlin". 

Majoritatea manifestanţilor au refuzat să stea de vorbă cu jurnaliştii, considerând că "presa este mincinoasă", un termen folosit, de asemenea, de şeful propagandei naziste, Joseph Goebbels, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.