Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de persoane mărșăluiesc la Paris împotriva noului proiect de lege privind imigrația

paris proteste

Mii de persoane au ieșit duminică pe străzile capitalei franceze Paris, cu ocazia Zilei Internaționale a Migranților, pentru a protesta împotriva unui nou proiect de lege privind imigrația. După ce s-au adunat la stația de metrou Porte de la Chapelle, au început să meargă spre centrul orașului, anunță anews.com.tr.

Manifestanții au purtat pancarte pe care scria "Franța, ilegal" și "Rasiști, fasciști, plecați de pe străzile noastre" și au scandat sloganuri precum "Solidaritate cu migranții fără documente" și "Noi nu suntem periculoși, migranții sunt în pericol".

Făcând apel la mai multă solidaritate cu migranții în situație neregulamentară, ei și-au exprimat opoziția față de proiectul de lege privind imigrația promovat de ministrul de interne Gerald Darmanin.

Ei au cerut ca migranților fără acte să li se furnizeze documente oficiale care să le permită să locuiască legal în țară. Abdoulaye Hotte, un migrant fără documente din Senegal, a declarat pentru agenția Anadolu că se află în țară de aproximativ opt ani și că lucrează în domeniul construcțiilor.

Hotte a declarat că a participat la protest pentru libertate și egalitate pentru toți. Guvernul francez se pregătește să introducă, odată cu proiectul de lege, un regulament care ar permite ca migranții care au un ordin de expulzare să fie trecuți pe o "listă de persoane căutate", pentru a raționaliza deportările.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.