Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de turişti în staţiunile de pe Valea Prahovei. Cozi de zeci de metri la telegondole

valea prahovei

Mii de turişti se află, sâmbătă, în staţiunile de pe Valea Prahovei, la instalaţiile de transport pe cablu care deservesc domeniile schiabile formându-se cozi care se întind pe zeci de metri. La Cota 2000 din Bucegi, pe domeniul schiabil al staţiunii Sinaia, un telescaun s-a oprit din cauza unei defecţiuni tehnice, iar cei 110 turişti aflaţi în instalaţie la acel moment au fost coborâţi după ce a fost pus în funcţiune motorul de rezervă, care funcţionează pe motorină.

La Sinaia, oameni stau la coadă pentru a urca în telegondolele care urcă la Cota 1400 şi către pârtiile de mare altitudine de la Cota 2000, iar conform estimărilor administratorilor domeniului schiabil, în jur de 2600 de persoane au urcat pe munte până la ora transmiterii acestei ştiri, potrivit news.ro.

Citește și: Marian Ceaușescu l-a întâmpinat pe Ioan Niculae la sosirea pe aeroport! ‘Pușcăriașule, să stai acolo până îmi văd eu ceafa!’ .

Aproximativ 110 turişti aflaţi în Telescaunul Soarelui au rămas blocaţi, timp de un sfert de oră, din cauza unei defecţiuni tehnice la instalaţie, a declarat pentru News.ro Cătălin Ticu, director al S.C. Transport Urban Sinaia SRL.

. Aceştia au fost coborâţi din instalaţia după ce a fost pus în funcţiune motorul diesel, care este folosit î astfel de situaţii, iar la ora transmiterii acestei ştiri instalaţia a fost reparată, s-a făcut cursa de probă şi telescaunul a fost repus în funcţiune.

Pe domeniul schiabil al staţiunii ,Pârtia Carp este deschisă, însă administratorii acesteia atrag atenţia asupra faptului că aceasta este foarte dificilă, fiind destinată exclusiv schiorilor avansaţi. În plus, pârtia are porţiuni cu gheaţă şi sunt zone cu ceaţă.

La Sinaia sunt amenajate şi deschise pârtiile Lăptici 1 şi 2, Valea Soarelui 1 şi 2, Valea Dorului 1, Varianta, Varianta Furnica şi Drumul de Vară. De asemenea, instalaţia deserveşte Pârtia Nouă, care coboară de la Cota 1400, este amenajată şi deschisă.

Şi la Poiana Braşov sute de oameni stau la rând zeci de minute pentru un loc în instalaţiile de transport pe cablu.

Pentru a evita aglomeraţia, la telegondolă au fost montate garduri de protecţie, care fac ca turiştii să păstreze distanţa între ei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.