Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii se firme se 'bat' în programul IMM Invest: Televiziuni, agenţii de presă, site-uri de satiră, UNTOLD şi Neversea sunt pe listă

FNGC
IMM invest FNGC

Guvernul a lansat azi site-ul pe care pot fi depuse aplicațiile pentru programul IMM Invest cu garanții de stat de 15 miliarde de lei. Firmele au dat iama după o așteptare de mai bine de zece zile. Până la ora 17 s-au înscris circa 17.000 de firme, potrivit profit.ro.

Printre solicitanți găsim în mare parte firme mici, necunoscute, dar și IFN-uri care speră să facă bani cu împrumuturile cu dobândă 0 plasate mai departe, organizatori de festivaluri de muzică electronică, magazine mari, edituri, televiziuni, site-uri de satiră și viticultori, până la antreprenori de pompe funebre și firme cu nume mai mult sau mai puțin creative, notează sursa citată.

Nume sonore înscrise în "cursă": Firma care administrează magazinul Bucur Obor din Capitală, compania aeriană Carpatair, firmele care organizează festivalurile de muzică electronică Untold în Cluj și Neversea în Constanța, Editura Nemira și grupul Humanitas, Editura Mediafax, firma care controlează televiziunea B1 TV, firma care editează site-ul de satiră timesnewroman.ro.

Sectorul de restaurante este și el bine reprezentat în lista de cereri cu nume mai cunoscute în Taverna Sârbului (afeceri de peste 7 milioane de lei în 2018), Trattoria il Calcio (peste 21 de milioane de lei cifră de afaceri anul trecut) și Berăria Nenea Iancu din Centrul Vechi al Bucureștiului (afaceri de 1,4 milioane de lei în 2018).

Mai multe agenții de turism au venit cu cereri de finanțare, printre care și Eturia, Paralela 45, Eurotravel. Hotelul Ramada din Iași, Rozmarin din Predeal și Casa Rusu din Petroșani sunt printre unitățile de cazare care au cerut finanțare.

Alte afaceri mici, dar cu potențial mare pe timp de pandemie, cum sunt cele de pompe funebre, sunt de asemenea pe listă – Servicii funerare Eden, Casa funerară Sf. Maria sau Funerare Luigi sunt trei exemple.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.