Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mike Pence, despre zidul antiimigrație: 'Ştiu că ceea ce a declarat preşedintele este impresia lui după discuţiile cu foşti preşedinţi'

captura Facebook
Mike Pence

Vicepreşedintele SUA, Mike Pence, a oferit marţi clarificări în privinţa unor declaraţii făcute de preşedintele Donald Trump, care susţine că proiectul zidului antiimigraţie la frontiera cu Mexicul este susţinut de foşti preşedinţi americani, informează Associated Press, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Locuri de care trebuie să te fereşti: De unde iei cel mai uşor virusuri şi bacterii

"Ştiu că ceea ce a declarat preşedintele este impresia lui după discuţiile cu foşti preşedinţi", a afirmat Mike Pence, citat de NBC.

"Am văzut declaraţii ale foştilor preşedinţi despre importanţa securităţii la frontieră şi despre contracararea migraţiei ilegale", a subliniat Pence.

Donald Trump a făcut următoarea declaraţie: "Proiectul zidului ar fi trebuit făcut de toţi preşedinţii care au fost înaintea mea. Şi toţi ştiu acest lucru. Unii mi-au spus că ar fi trebuit să îl facă".

Foştii preşedinţi americani care sunt în viaţă s-au distanţat de afirmaţiile lui Donald Trump. Jimmy Carter, Bill Clinton şi George W. Bush au declarat că nu au discutat despre acest lucru cu Donald Trump. Biroul lui Barack Obama a reiterat că se opune construirii zidului antiimigraţie.

Preşedintele Donald Trump va efectua o vizită la frontiera Statelor Unite cu Mexicul, în contextul crizei politice generate de intenţia sa de a construi un zid pentru a opri imigranţii. "Preşedintele Donald Trump se va deplasa joi la frontiera sudică pentru a se întâlni cu persoanele aflate în primele linii în criza de securitate naţională şi umanitară", a anunţat luni seară Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

La rândul său, Donald Trump a transmis prin Twitter că va face o declaraţie pe tema crizei: "Am plăcerea de a vă anunţa că mă voi adresa naţiunii pe tema crizei umanitare şi de securitate naţională de la frontiera sudică. Marţi seară la ora 21.00" (miercuri, 4.00, ora României).

Activităţile a numeroase agenţii guvernamentale federale din Statele Unite sunt blocate de două săptămâni din raţiuni bugetare, din cauza faptului că Donald Trump şi liderii Congresului nu au ajuns la un acord prin care să fie finanţată construirea unui zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic. Donald Trump cere 5,6 miliarde de dolari pentru acest proiect controversat, promis în campania electorală din 2016.

În contextul în care Congresul refuză alocarea fondurilor cerute de Donald Trump, preşedintele ar putea cataloga situaţia de la frontieră drept urgenţă naţională, pentru a putea utiliza fonduri speciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.