Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mike Pompeo a criticat Africa de Sud şi Qatarul pentru că au 'acceptat' medici cubanezi

pbs
Mike Pompeo

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a criticat miercuri Africa de Sud şi Qatarul deoarece au "acceptat" medici din Cuba pentru a lupta împotriva coronavirusului, acuzând insula comunistă că exploatează pandemia, notează AFP.

Cuba a pus la punct de mult timp exportul de servicii medicale, care constituie unul din motoarele economiei sale, dar şi al medicilor trimişi în cele patru colţuri ale lumii, un preţios instrument diplomatic, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Traian Băsescu confirmă sursele Bugetul.ro: Atât PSD, cât și PNL au fost avertizate de propunerea privind autonomia așa-zisului ținut secuiesc

"Am remarcat cum regimul de la Havana profită de pandemia de COVID-19 pentru a continua să exploateze personalul medical cubanez", a spus Mike Pompeo în cursul unei conferinţe de presă la Washington.

"Salutăm faptul că liderii Braziliei, Ecuadorului, Boliviei şi altor ţări au refuzat să închidă ochii în faţa acestor abuzuri practicate de regimul cubanez şi le cerem tuturor ţărilor să facă acelaşi lucru, în special locuri ca Africa de Sud şi Qatar", a adăugat el.

"Guvernele care acceptă medici cubanezi trebuie să îi plătească direct. Altfel, când plătesc regimul, ajută guvernul cubanez să tragă profit dintr-un trafic de fiinţe umane", a insistat şeful diplomaţiei americane.

Citește și: Reguli stricte! Ce măsuri se vor lua pe litoralul românesc

Africa de Sud, care întreţine relaţii bune cu Statele Unite, ca şi Qatarul, a anunţat luni sosirea a 217 medici cubanezi în ţară, cea mai lovită de coronavirus de pe continentul african.

Cuba a trimis medici în mai mult de zece ţări ale lumii de la începutul pandemiei, inclusiv în Italia. Franţa a autorizat echipe cubaneze să ajute în teritoriile sale de peste mări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.