Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mike Pompeo a discutat cu patriarhul ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu I, în timpul vizitei sale în Turcia

arabnews.com
Mike Pompeo, Bartolomeu I, Turcia

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a discutat marţi cu patriarhul ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu I, despre libertatea religioasă, în timpul unei vizite la Istanbul, dar nu s-a întâlnit cu niciun membru al guvernului turc, motivul invocat oficial fiind agenda prea încărcată a şefului diplomaţiei americane, transmite EFE, potrivit AGREPRES.

Întrevederea cu liderul religios ortodox a avut ca obiectiv ''discutarea chestiunilor religioase în Turcia şi în regiune'', au semnalat autorităţile americane.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis a CONVOCAT ședință URGENTĂ la Cotroceni, cu privire la măsurile de gestionare a pandemiei

Surse diplomatice americane au indicat că Pompeo era dispus să aibă întâlniri cu autorităţile turce la Istanbul, în timp ce presa locală a relatat că executivul turc a dorit ca o eventuală întrevedere să aibă loc doar în capitala Ankara.

De la Washington s-a insistat că Pompeo are o agendă foarte strânsă, secretarul de stat al SUA fiind într-un turneu în mai multe ţări europene şi din Orientul Mijlociu. Tot de la Washington a mai fost transmis şi că, deşi oficialul american nu s-a întâlnit cu autorităţile turce, acest lucru nu înseamnă că se doreşte lansarea vreunui mesaj politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.