Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mike Pompeo caută să creeze o coaliție internațională împotriva Chinei

sua china

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a îndemnat lumea să ţină piept Chinei, după ce s-a întâlnit la Londra cu guvernul britanic, care se află într-o perioadă de ”răcire” cu Beijingul în privinţa Hong Kongului şi care a exclus gigantul Huawei din reţeaua 5G britanică, relatează AFP potrivit news.ro.

”Credem că lumea întreagă trebuie să colaboreze pentru a se asigura că toate ţările, inclusiv China, se comportă (...) într-un mod adecvat ordinii internaţionale”, a declarat Pompeo marţi într-o conferinţă de presă comună cu omologul său britanic Domic Raab.

Salutând discuţii ”sincere” cu oficialii britanici, Pompeo a îndemnat ”toate naţiunile ataşate libertăţii şi democraţiei (...) să înţeleagă ameninţarea pe care o reprezintă Partidul Comunist Chinez (PCC, unic)”.

Regatul Unit s-a apropiat neîncetat, în ultimele luni, de poziţia Washingtonulu, care se află într-o confruntare deschisă cu Beijingul, şi a efectuat un viraj de 180 de grade cu privire la producătorul de echipament de telecomunicaţii Huawei.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 93: Dănuța o face praf pe Andreea Esca

Şeful diplomaţiei americane a dezminţit însă că Washingtonul i-a forţat mâna aliatului său în acest dosar.

”Această decizie a fost luată nu pentru că Statele Unite au spus că era decizia bună, ci pentru că liderii de aici, din Regatul Unit, au conchis că lucrul bun de făcut este să ia această decizie pentru poporul britanic”, a insistat el.

Londra a anunţat că a interzis Huawei din motive de securitate, în urma sancţiunilor americane impuse în mai acestei societăţi, cu scopul de a-i tăia accesul la semiconductori fabricaţi cu componente americane.

În replică, China a anunţat că Londra a fost ”păcălită” de americani.

”Informaţiile care tranzitează prin aceste reţele de origine chineză vor ajunge cu siguranţă pe mâna PCC”, a denunţat anterior Pompeo. Huawei a respins ferm aceste acuzaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.