Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mike Pompeo condamnă executarea 'barbară' de către Iran a opozantului Ruhollah Zam

mike pompeo

Secretarul de stat al SUA Mike Pompeo a denunţat luni executarea ''barbară'' de către Iran a opozantului Ruhollah Zam, relatează AFP potrivit Agerpres.

''Statele Unite condamnă cu tărie executarea barbară şi nedreaptă a lui Ruhollah Zam, un jurnalist iranian răpit în străinătate de regim'', a scris pe Twitter Mike Pompeo despre opozantul care avea statut de refugiat în Franţa şi care a fost executat prin spânzurare sâmbătă în Iran.

Citește și: George Simion, dezvăluire de la consultările cu Klaus Iohannis! Solicitare către președinte!

Zam a trăit în exil mai mulţi ani în Franţa înainte de a fi arestat de Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, în circumstanţe obscure.

Arestarea sa a fost anunţată în octombrie 2019, dar Iranul nu a specificat locul sau data faptelor, acuzându-l pe opozantul în vârstă de în jur de 40 de ani că este "condus de serviciile de informaţii franceze şi susţinut" de serviciile secrete ale Statelor Unite şi ale Israelului.

Ruhollah Zam, care avea statutul de refugiat în Franţa, conducea un canal (Amadnews) pe platforma de mesagerie criptată Telegram şi a fost găsit vinovat că a jucat un rol activ, prin intermediul acestei surse media, în protestele din iarna 2017-2018 când au fost ucise cel puţin 25 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.