Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mike Pompeo condamnă tentativa Belarusului de o expulza pe Kolesnikova: 'SUA au în vedere sancțiuni suplimentare'

pbs
Mike Pompeo

Şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, a denunţat marţi tentativa Belarusului, lovit de proteste, de a expulza liderii opoziţiei şi a declarat că Statele Unite iau în considerare sancţiuni suplimentare, notează AFP, conform Mediafax.

Mike Pompeo a spus că este „profund îngrijorat” de acţiunea de luni împotriva Mariei Kolesnikova, una dintre cele mai proeminente figuri ale opoziţiei din ţară.

„Statele Unite, în coordonare cu partenerii şi aliaţii noştri, au în vedere sancţiuni suplimentare pentru a favoriza responsabilizarea celor implicaţi în abuzurile şi încălcarea drepturilor omului în Belarus”, a spus Pompeo într-un comunicat.

Monica Anisie: 'Recomandăm profesorilor conţinuturi care se concentrează asupra competenţelor cheie pe care trebuie să le dezvoltăm copiilor'

Autorităţile de la Minsk au încercat să o treacă cu forţă frontiera dintre Belarus şi Ucraina pe lidera opoziţiei, Maria Kolesnikova, care a refuzat şi şi-a rupt paşaportul înainte de a fi arestată, au declarat marţi doi dintre susţinătorii ei.

Cei doi, Anton Rodnenkov şi Ivan Kravţov, membri ai „consiliului de coordonare” al opoziţiei au fost conduşi şi ei la frontieră şi au acceptat să intre în Ucraina, de unde au putut depune mărturie.

„Amintim autorităţilor din Belarus că este responsabilitatea lor să asigure securitatea doamnei Kolesnikova şi a tuturor celor reţinuţi pe nedrept”, a adăugat Pompeo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.