Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mike Pompeo dă noi detalii despre avionul prăbuși în Iran: 'Vom lua, împreună cu restul lumii, măsurile adecvate'

Mediafax
Iran avion prabusit

Statele Unite cred că Boeingul ucrainean care s-a prăbuşit după ce a decolat de la Teheran ”probabil” a fost doborât de o rachetă iraniană, a declarat vineri şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Noi credem că probabil acest avion a fost doborât de o rachetă iraniană”, a declarat secretarul de Stat american într-o conferinţă de presă, la Casa Albă, după care a adăugat că Statele Unite vor ”lăsa ancheta să se desfăşoare înainte să tragă orice concluzie definitivă”.

Citește și: USR face o ofertă Guvernului! Cum ar putea fi finanțat Pilonul I de pensii

”Atunci când vom avea rezultatul acestei anchete, sunt sigur că vom lua, împreună cu restul lumii, măsurile adecvate”, a continuat Pompeo, care a dat asigurări că a discutat despre acest subiect cu omologul său canadian şi cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Canada, Regatul Unit şi Olanda afirmă că zborul PS752 al companiei ucrainene Ukraine International Airlines (UIA) a fost doborât, fără îndoială, de o rachetă iraniană, în timp ce Teheranul dă asigurări că avionul ”nu a fost atins de o rachetă”.

Citește și: Gabriela Firea îl atacă pe Florin Cîțu: Un Ministru-Pinocchio

La rândul său, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a apreciat vineri că nu există ”niciun motiv să nu fie crezute” informaţiile mai multor ţări occidentale potrivit cărora această catastrofă ar fi fost cauzată de un tir accidental de rachetă antiaeriană iraniană.

Avionul, un Boeing 737 UIA, s-a prăbuşit la două minute după ce a decolat, miercuri dimineaţa, de la Teheran către Kiev.

Drama a avut loc în urma unor tiruri de rachetă ale Teheranului asupra unor baze folosite de armata americană în Irak, ca represalii faţă de asasinarea la Bagdad, de către Statele Unite, a generalului iranian Qassem Soleimani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.