Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mike Pompeo începe un turneu în America Latină și va vizita frontiera braziliană cu Venezuela

Stratfor
venezuela guyana suriname

Şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, se va deplasa joi în America Latină pentru un nou turneu care va include o vizită la frontiera braziliană cu Venezuela, unde Statele Unite au eşuat până în prezent să îl alunge de la putere pe preşedintele socialist Nicolas Maduro, potrivit AFP preluat de agerpres.

Într-un mesaj pe Twitter, secretarul de stat american a anunţat că va merge în Surinam, Guyana, Brazilia şi în Columbia "pentru a sărbători democraţia şi a lupta pentru ea".

În capitala Surinam, Paramaribo, Mike Pompeo "va sărbători triumful democraţiei" întâlnindu-se cu preşedintele acestei ţări, Chandrikapersad Santokhi, provenit din rândurile opoziţiei şi ales în iulie de parlament, a informat Departamentul de Stat într-un comunicat.

La Georgetown, capitala Republicii Cooperatiste Guyana, el îl va felicita pe noul preşedinte Irfaan Ali.

Mike Pompeo va merge, de asemenea, la Boa Vista, în statul brazilian Roraima frontalier cu Venezuela, pentru "a sublinia importanţa sprijinului american şi brazilian acordat venezuelenilor". El se va întâlni cu migranţi venezueleni care "au fugit din calea dezastrului" din ţara lor, potrivit diplomaţiei americane.

Ulterior, secretarul de stat american se va deplasa la Bogota pentru discuţii cu preşedintele columbian Ivan Duque despre răspunsul la pandemia de COVID-19, una din temele acestui turneu, precum şi despre "ameninţările la adresa securităţii regionale, de la traficanţii de droguri la grupurile teroriste şi la regimul ilegitim al lui Maduro".

La şapte săptămâni de alegerile prezidenţiale din Statele Unite, dosarul venezuelean rămâne unul din eşecurile diplomatice ale preşedintelui Donald Trump care nu a reuşit să obţină plecarea liderului socialist, în pofida unei intense campanii de presiuni diplomatice şi economice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.