Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mike Pompeo nu exclude o reluare a negocierilor dacă talibanii

pbs
Mike Pompeo

Statele Unite nu exclud o reluare a negocierilor cu talibanii, anulate sâmbătă de preşedintele american Donald Trump, cu condiţia ca insurgenţii "să-şi schimbe atitudinea" şi să-şi respecte angajamentele, a declarat duminică şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo, informează AFP potrivit Agerpres.

El a dat totodată asigurări că preşedintele Statelor Unite "nu a decis deocamdată" dacă va continua cu decizia de a retrage câteva mii de militari americani din Afganistan, aşa cum prevede proiectul de acord pe care îl negociase cu talibanii.

Potrivit Reuters, Pompeo a mai spus că SUA vor continua să menţină presiunea asupra militanţilor talibani pentru a-i obliga să-şi respecte promisiunile făcute în cadrul negocierilor de pace.

"Dacă talibanii nu se comportă aşa cum trebuie, dacă nu-şi respectă promisiunile pe care ni le-au făcut de săptămâni bune şi, în unele cazuri, de luni de zile, preşedintele nu va reduce presiunea, nu ne vom reduce sprijinul pentru forţele de securitate afgane care au luptat din greu în Afganistan", a declarat Pompeo într-un interviu pentru programul "State of the Union" de la postul de televiziune CNN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.