Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mike Pompeo 'pe recepție' la convorbirea telefonică dintre Trump și Zelenski: Șeful diplomației americane devine martorul cheie în procedura de destituire

Esquire
Trump Pompeo

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a confirmat miercuri faptul că a participat la apelul telefonic între Donald Trump şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, aflat în centrul unei proceduri de destituire a preşedintelui american, relatează AFP, potrivit news.ro.

Democraţii îi reproşează miliardarului republican că i-a cerut lui Zelenski, într-o convorbire la telefon, la 25 iulie, să ancheteze cu privire la fostul vicepreşedinte democrat Joe Biden, bine plasat să-l înfrunte în alegerile prezidenţiale din 2020.

”Eram la telefon”, a confirmat secretarul de stat, care a fost somat de trei comisii din Congresul american să le livreze documente necesare în ancheta în vederea punerii sub acuzare solemnete ””impeachment”) a lui Trump.

Citește și: Klaus Iohannis o distruge pe Viorica Dăncilă! Acuzații grave

Mike Pompeo a făcut aceste declaraţii la Roma, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său italian Luigi Di Maio.

El a apreciat că această convorbire telefonică a fost legitimă şi s-a concentrat asupra priorităţilor politicii americane, scrie Reuters.

Pompeo a mai declarat că această convorbire a avut loc în cadrul elaborrării politicii americane, inclusiv cu privire la reducerea corupţiei în state din estul Europei şi ”reducerii ameninţării pe care Rusia o reprezintă în Ucraina”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.