Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mike Pompeo speră la o reluare rapidă a negocierilor cu Coreea de Nord

pbs
Mike Pompeo

Secretarul de Stat Mike Pompeo speră la o reluare rapidă a negocierilor între Phenian şi Washington pe tema ”denuclearizării” peninsulei coreene, în pofida unor teste recente de rachetă efectuate de Coreea de Nord, relatează Reuters potrivit news.ro

”Sperăm să ne întoarcem la masa negocierilor în următoarele săptămâni”, le-a spus miercuri şeful diplomaţiei americane unor jurnalişti la Departamentul de Stat.

Preşedintele american Donald Trump şi dictatorul nord-coreean Kim Jong Un au decis, în a treia lor întâlnire tête à tête, la 30 iunie, în Zona Demilitarizată (DMZ) dintre cele două Corei, să relanseze negocieri în vederea unei ”denuclearizări”, în urma eşecului summitului lor de la Hanoi, în februarie.

Pompeo a sugerat în mai multe rânduri că reluarea acestor discuţii este iminentă. La 30 iunie, el evoca o întoarcere la masa negocierilor în două-trei săptămâni.

Miercuri, presa nord-coreeană a citat declaraţii ale lui Kim Jong Un potrivit cărora recentele teste de rachetă cu rază scurtă de acţiune efectuate de Nord reprezintă un avertisment adresat Sudului şi Statelor Unite, care au început săptămâna aceasta manevre comune.

Donald Trump şi administraţia sa au depus eforturi să minimalizeze aceste teste, subliniind că nu este vorba despre teste de rachete cu rază lungă de acţiune şi nici despre teste nucleare, pe care Kim Jong un s-ar fi angajat să le suspende.

La primul lor summit, la Singapore, în iunie 2018, preşedintele american şi dictatorul nord-coreean au semnat o declaraţie prin care şi-au pecetluit angajamentul de a ”denucleariza” complet peninsula coreeană, garantând securitatea regimului nord-coreean.

Trump promitea tot atunci să suspende exerciţiile militare americano-sud-coreene de marea amploare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.