Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mike Pompeo: Summitul Donald Trump - Xi Jinping ar putea fi amânat până spre sfârşitul lunii aprilie

South China Morning Post
trump xi jinping

Un summit mult aşteptat al preşedintelui Donald Trump cu omologul său chinez Xi Jinping cel mai probabil nu va avea loc luna aceasta şi ar putea fi amânat până spre sfârşitul lunii aprilie, a declarat vineri secretarul de stat american Mike Pompeo, transmite dpa, potrivit Agerpres.

"S-au făcut progrese reale şi sunt încrezător, fie că este vorba de începutul lunii aprilie, de mijlocul lunii aprilie sau chiar dacă va mai lua în plus două săptămâni, trebuie să iasă bine", a declarat Mike Pompeo pentru canalul de televiziune Fox News. 

"Aceste relaţii comerciale contează. De aceea şi le-a asumat preşedintele Trump", a adăugat secretarul de stat american. 

Preşedintele SUA a decis luna trecută să nu impună noile tarife pentru mărfuri provenind din China, în valoare de 200 de miliarde de dolari, în încercarea de a favoriza realizarea de progrese în negocierile comerciale.

Citește și: Nicolas Maduro creează brigăzi militare pentru supravegherea infrastructurilor publice furnizoare de apă şi electricitate

Liderul de la Casa Albă a menţinut tarifele recent impuse pentru importuri chinezeşti în valoare de 250 de miliarde de dolari, iar China a ripostat cu taxe de import asupra unor mărfuri americane în valoare de 110 miliarde de dolari. 

La rândul lor, oficialii chinezi şi-au exprimat speranţa că un acord comercial bilateral va putea fi convenit în viitorul apropiat. 

Cel mai probabil summitul Trump-Xi va avea loc la resortul Mar-a-Lago din Florida, deţinut de Donald Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.