Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mike Pompeo susține că nu există dovezi care să demonstreze că prințul moștenitor al Arabiei Saudite a cerut asasinarea lui Khashoggi

pbs
Mike Pompeo

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a declarat miercuri că nu există dovezi clare care să demonstreze că prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, este responsabil pentru asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

Pompeo a discutat cu reporterii după ce el și secretarul pentru Apărare, Jim Mattis, le-au sugerat senatorilor americani că slăbirea relațiilor între Statele Unite și Arabia Saudită ar putea afecta securitatea națională.

"Nu există dovezi clare care să îl conecteze în mod direct pe prințul moștenitor de asasinarea lui Jamal Khashoggi", a declarat Pompeo.

Cu toate acestea, mulți senatori americani sunt de părere că Mohammed bin Salman este reponsabil pentru crima din consulatul saudit de la Istanbul.

Citește și: Facebook recunoaște tot: Ce se întâmplă încă din 2014

"Nu cred că este cineva în această cameră care să nu creadă că acesta este responsabil", a declarat senatorul Bob Corker, președintele republican al Comisiei pentru Relații Internaționale, din cadrul Senatului.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a contestat raportul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) privind asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, afirmând că nu s-a concluzionat că prinţul Mohammad bin Salman a ordonat crima şi sugerând că poate ar trebui trasă la răspundere "lumea".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.