Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mila e doar în cărți! Vaticanul va primi 30.000 de euro despăgubiri după ce doi activiști de mediu s-au lipit de o statuie

ANSA
Papa Francisc

Doi activişti italieni pentru mediu, care s-au lipit cu o substanţă adezivă de soclul uneia dintre cele mai faimoase statui din Muzeele Vaticanului, trebuie să plătească despăgubiri în valoare de aproape 30.000 de euro în urma verdictului dat luni de un tribunal din Vatican, informează Reuters, scrie Agerpres.

Guido Viero şi Laura Zorzini, membri ai grupării Ultima Generazione ("Last Generation"), s-au lipit în august de statuia lui Laocoon. Sculptura reprezintă un preot din Troia care a încercat să-i avertizeze pe troieni în legătură cu pericolul calului din lemn al grecilor.

Tribunalul statului Vatican, ai cărui judecători sunt laici, nu religioşi, i-a condamnat pe Viero şi Zorzini să plătească împreună despăgubiri în valoare de 28.148 de euro autorităţilor de la Vatican, sumă la care se adaugă 1.000 de euro costuri de judecată, potrivit sentinţei.

Cei doi au fost totodată condamnaţi fiecare la nouă luni de închisoare cu suspendare, la care se adaugă şi amenzi de 1.500 de euro fiecare, tot cu suspendare. Un al treilea activist a primit o amendă de 120 de euro cu suspendare.

Ultima Generazione a organizat mai multe proteste de anvergură în Italia, deseori ţinta acestora fiind opere de artă sau monumente. Luna trecută, activişti ai grupării au înnegrit apa din emblematica Fontana di Trevi după ce au turnat cărbune diluat.d

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.