Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cunoscut miliardar rus, victorie de etapă împotriva sancțiunilor, în instanțele din Marea Britanie

rusia sanctiuni

O instanță britanică a relaxat restricțiile asupra conturilor omului de afaceri rus Piotr Aven, pentru ca acesta să poată plăti costurile vilei sale din Londra, relatează marți Bloomberg.

Un tribunal londonez a decis să modifice decizia privind conturile bancare folosite de miliardarul rus Piotr Aven pentru a plăti cheltuielile de la conacul său și pentru paza proprietății. Publicația explică faptul că "bătălia juridică face parte dintr-o investigație masivă privind presupusa evaziune a miliardarului în ceea ce privește sancțiunile" impuse acestuia din cauza operațiunii militare rusești din Ucraina.

"Angajați ai Agenției Naționale britanice pentru combaterea criminalității au efectuat un raid la casa lui Aven în luna mai și au dat peste 3 milioane de lire sterline transferate în Marea Britanie din Austria în orele dinaintea impunerii sancțiunilor. Conacul, situat în apropiere de Londra, găzduiește o colecție de opere de artă în valoare de 300 de milioane de lire sterline", se arată în articol.

La sfârșitul lunii mai, a fost deschis un dosar penal împotriva lui Aven. Acesta nu avea voie să cheltuiască mai mult de 2.500 de lire sterline pe lună pentru el însuși, dar autoritățile britanice au considerat că acesta cheltuia mult mai mult și "trăia peste posibilitățile sale".

La 28 februarie, Uniunea Europeană a impus sancțiuni împotriva proprietarilor consorțiului Alfa Group, Mihail Fridman și Piotr Aven. La 1 martie, s-a aflat că Fridman și Aven vor părăsi consiliul de administrație al Alfa-Bank.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.