Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miliardarul care deține gigantul Metro și postul Europa FM, diagnosticat cu noul coronavirus

zf.ro
metro

Miliardarul ceh Daniel Kretinsky, cel care controlează printr-o suită de entităţi lanţul de retail Metro şi postul de radio Europa FM, a anunţat că a fost diagnosticat cu coronavirus în data de 12 martie şi că se află în autoizolare încă de atunci, potrivit Bloomberg.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 30: 'Situaţia de la Spitalul Universitar este un secret de stat'

Kretinsky a explicat pentru ziarele E15 şi Blesk, ambele deţinute de el, că îşi conduce businessul de la distanţă şi petrece 12 ore pe zi discutând la telefon, relatează Ziarul Financiar.

Miliardarul ceh a declarat că nu a prezentat niciunul dintre simptome – cum ar fi febră sau tuse – ci că a resimţit boala ca pe o răceală uşoară.

Kretinsky controlează conglomeratul ceh din domeniul energiei cunoscut drept EPH, care valorează circa 7,8 miliarde dolari. El spune că lovitura primită de piaţa de energie în criza COVID-19 nu este una fatală.

Cu toate acestea, el consideră că businessurile media sunt într-o poziţie mai dificilă, în special segmentul print, întrucât duc lipsă de venituri din reclame.

În noiembrie 2019, Daniel Kretinsky a reuşit să îşi majoreze participaţia în rețeaua de retail Metro la 29,99%, la doar două luni după ce board-ul companiei a respins o altă ofertă de 5,8 miliarde de euro a sa, în încercarea de a-l împiedica.

EP Global Commerce, vehiculul de investiţii controlat de Kretinsky şi de omul de afaceri slovac Patrik Tkac, a anunţat atunci că a exercitat o opţiune prin care cumpără 44,95 milioane acţiuni Metro de la alt acţionar major, Haniel.

Această tranzacţie estecea mai recentă dintr-un şir de tranzacţii care i-au conturat lui Kretinsky o reputaţie de afacerist de top în Europa. După ce s-a concentrat iniţial pe achiziţia activelor nedorite din sectorul de energie din Europa, miliardarul ceh şi-a extins spectrul de interese înspre media – unde deţine Europa FM – şi retail.

În 2018, a cumpărat o participaţie în compania din spatele cotidianului francez Le Monde - prin vehiculul de investiţii în media Czech Media Invest - iar în ultimele două luni a cumpărat pas cu pas participaţii mici în Casino, un grup francez de retail, şi în compania germană de media ProSieben.

Miliardarul este și patronul clubului de fotbal Sparta Praga şi a devenit cunoscut în special pentru tranzacţiile cu active din energie în Germania, Italia şi Marea Britanie, prin intermediul EPH, un grup fondat de el în 2009.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.