Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miliardarul Jeff Bezos, convocat în Camera Reprezentanților

Jeff Bezos

Comisia Judiciară a Camerei Reprezentanţilor l-a invitat vineri pe Jeff Bezos la o audiere referitoare la acuzaţiile că Amazon foloseşte date legate de comercianţii care folosesc platforma companiei de comerţ electronic pentru a crea produse atrăgătoare, transmite Reuters potrivit news.ro.

Într-o scrisoare semnată de membri democraţi şi republicani ai comisiei, parlamentarii fac referire la un articol publicat pe 23 aprilie de Wall Street Journal despre Amazon, afirmând: ”Dacă informaţiile din articolul Wall Street Journal sunt corecte, atunci declaraţiile făcute de Amazon în comisie despre practicile companiei par să fie inşelătoare, posibil false sau mărturie mincinoasă”.

Un purtător de cuvânt al Amazon a spus că nu are niciun comentariu imediat.

Subiectul se referă la declaraţii făcute de consilierul general asociat al Amazon, Nate Sutton, care în iulie anul trecut a negat sub jurământ şi în mărturie scrisă că Amazon s-a folosit de informaţii sensibile de afaceri, provenite de la comercianţi independenţi de pe platoforma sa, pentru a dezvolta produse care să fie vândute de Amazon.

Publicaţia Wall Street Journal a relatat luna trecută că Amazon s-a folosit de astfel de date şi a citat 20 de foşti angajaţi ai diviziei Amazon pentru afaceri sub brand privat.

Scrisoarea a fost semnată de reprezentantul Jerrold Nadler, preşedintele Comisiei judiciare, David Cicilline, preşedintele subcomisiei antitrust, Joe Neguse şi Pramila Jayapal, toţi democraţi.

Reprezentanţii republicani James Sensenbrenner, Ken Buck şi Matt Gaetz au semnat la rândul lor scrisoarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.