Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miliardarul Jeff Bezos oferă cel mai dur sfat în pragul unei crize economice

Jeff Bezos

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a avertizat recent consumatorii și companiile că ar trebui să ia în considerare amânarea achizițiilor mari în lunile următoare, deoarece economia globală se confruntă cu o recesiune. Afaceristul a oferit cel mai dur sfat de până acum cu privire la economie, într-un interviu exclusiv pentru CNN.

Bezos i-a îndemnat pe oameni să amâne cheltuielile mari, cum ar fi cele pentru mașini noi, televizoare și electrocasnice, observând că amânarea achizițiilor este cea mai sigură modalitate de a păstra niște „pulbere uscată” în cazul unei crize economice prelungite. Între timp, întreprinderile mici ar putea dori să evite să facă cheltuieli mari de capital sau achiziții în acest timp nesigur, a adăugat Bezos, potrivit CNN.

Dacă suficienți consumatori respectă sfaturile lui Bezos, ar putea însemna vânzări mai scăzute pentru Amazon, gigantul de comerț electronic fondat de Bezos care a creat marea majoritate a bogăției miliardarului.

The New York Times a raportat luni că Amazon plănuiește să-și reducă forța de muncă, concediind 10.000 de lucrători, cea mai mare reducere din istoria companiei.

Aceasta se adaugă înghețării angajărilor anunțate anterior în forța de muncă corporativă. Compania este pe locul doi după Walmart în ceea ce privește numărul de oameni pe care îi angajează în Statele Unite.

Amazon (AMZN) a declarat în octombrie că se așteaptă ca vânzările pentru ultimele trei luni ale anului să fie semnificativ sub așteptările Wall Street. Prognoza mai slabă a venit pe măsură ce inflația în creștere și temerile de recesiune care se profilează cântăresc asupra deciziilor de cumpărare ale consumatorilor, deoarece americanii se concentrează mai mult pe călătorii și mese în oraș și mai puțin pe cumpărarea de bunuri discreționare.

Acțiunile companiei au scăzut cu peste 40%, deoarece creșterea prețurilor și schimbarea comportamentului clienților afectează Amazon și sectorul tehnologic mai larg.

Bezos a spus că probabilitatea înrăutățirii condițiilor economice îndeamnă la economisirea banilor, acolo unde este posibil.

Doar o mică reducere a riscului ar putea face diferența”, a spus el.

Salariile au crescut, dar nu sunt suficiente pentru a elimina inflația, în special prețurile ridicate la produse de primă necesitate, cum ar fi alimente, combustibil și locuință.

Pentru cei care au investit în acțiuni, nici nu a fost un an grozav, iar acest lucru este deosebit de greu pentru pensionarii care trăiesc din investițiile lor.

Alți lideri de afaceri au emis mesaje similare despre economie în ultimele luni. CEO-ul JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a speriat bursa în octombrie spunând că o recesiune ar putea lovi Statele Unite în mai puțin de șase până la nouă luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.